Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Gödröket kerülgetett, az árokban kötött ki

Markotabödöge - Az útburkolat hibái miatt történt baleset tegnap a markotabödögei bekötőúton. „Erről beszéltem, ne várjuk meg, amíg tragédia következik be" – mondja a település polgármestere. A Kisalföld pénteken hívta fel a figyelmet a szakasz veszélyeire.
„Nem is kell nagy sebességgel belehajtani, hogy baleset történjen. (...) Eddig még nem történt tragédia, de ne is várjuk meg" – jellemezte a Kisalföld pénteki számában a faluján átvezető út állapotát a markotabödögei polgármester. Kedden arról értesítette szerkesztőségünket, hogy megtörtént az első baleset a gödrök miatt. Szerencse, hogy nagyobb baj nélkül. Az egyik járműben ugyanis egy kisgyerek is utazott.

A rendőrség tájékoztatása szerint a markotabödögei bekötőúton Kóny irányába haladt egy személyautó, lassan, a lyukakat kerülgetve. Időközben utolérte a járművet egy másik. Ennek vezetője a gödrökkel együtt az előtte haladó előzésébe is kezdett. Egy nagyobb úthibánál az előzött sofőr balra kormányozta az autót. Ezt észlelve a másik autós is így tett. A padkára, onnan az árokba hajtott, ahol egy fatuskó állította meg. Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős.

A markotabödögei bekötőúton megvolt az első baleset. A polgármester ismét figyelmeztet: ne várják meg, amíg tragédia történik. Fotó: Cs. K. A.
A markotabödögei bekötőúton megvolt az első baleset. A polgármester ismét figyelmeztet: ne várják meg, amíg tragédia történik. Fotó: Cs. K. A.

– Egyértelmű, hogy a rossz burkolat miatt történt a baleset.

Az egyik autóban egy kisgyerek is ült, és tényleg csak a szerencsén múlt, hogy nem sérült meg– mondta a Kisalföldnek Szabóné Szűcs Ildikó. – Erről beszéltem, ne várjuk meg a tragédiát, javítsák meg az utunkat. Tizenegy éve minden lehetséges fórumon felhívom a figyelmet a tarthatatlan helyzetre. Ez a baleset legyen most intő jel, és ne követhesse súlyosabb.

A Közútkezelő Kht. válasza korábban nem adott okot bizakodásra a markotaiaknak. Eszerint ugyanis 2012-ig egyetlen felújítási programban sem szerepel a bekötőút. Addig csak az ideiglenes javításokat végzik el rajta. Azok azonban csak néhány hónapra oldják meg a problémát.

Olvasóink írták

 • 7. czs76 2009. március 20. 20:02
  „Mert mennek mint az őrült árkon bokron át,
  utána meg nyavajognak ha összetörik magukat.
  amúgy meg mindenkor az út- és látási viszonyoknak megfelelően!
  De végülis a kátyú nagyon igazságos a társadalomban.
  Mindenkinek ugyanúgy fekszik, minden autóban annál nagyobb kárt csinál minnél értékesebb,
  és kis helyzetbe hozás a versenynek: saját ügyességed által tovább jutsz! :)”
 • 6. 01010 2009. március 19. 21:49
  „? Az egyik autós lassan halad mert kátyús az út.
  A másik meg száguld.
  Talán nem is egy úton haladtak. Mert akkor hogy lehet hogy a kátyuktól lassan haladót valaki ÚTOLÉRI ./Közútkezelő talán kettőjük között kátyúzott/”
 • 5. Truder 2009. március 19. 18:13
  „Valami olyasmit is tartalmaz a kresz,hogy az ÚT és látási viszonyoknak megfelelően kell megválasztani a sebességet!”
 • 4. pampus 2009. március 19. 10:23
  „Nahááát! Képzeld tisztára töröltem a seggem úgy, hogy na nincs sikerélményed!”
 • 3. pancser 2009. március 19. 09:59
  „Ahogy az autót elnézem, nem egy reggeli trágyapucolás után autózó paraszté! Megint nem fér a bőrébe valaki. Minek előzget egy ilyen vacak úton. Egyértelmű, nem az útviszonyokhoz alkalmazkodva vezetett. Ehhez nem kell semmilyen sebességkorlátozó tábla csak józan ész. Fel akart vágni az autójával csak most ráballagott.”
 • 2. Nahááát 2009. március 18. 19:05
  „Már megint gép elé engedtek az ápolók???”
 • 1. pampus 2009. március 18. 16:58
  „Valóban tény ,hogy az utak kritikán a aluliak. Hisz ebbe az országban nincsenek felelős vezetők sehol. De sajnos az utakon sem. Pedig a KRESZ előírja a látási , időjárási és útviszonyok figyelembe vételét a vezetéskor.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vákuumos szennyvízrendszer önmagában is rossz

Olvasói sms - A szippantóautó a belvíz előtt is naponta járt Kis-Csornán, nem kell az emberekre… Tovább olvasom