Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Gödörből gödörbe a Kossuth utcában

Barbacs - Útfelújítást szeretnének Barbacson a Kossuth utcaiak. Szerintük már balesetveszélyes a sok gödör a házaik előtt. Az önkormányzat még várna a csatornázásig.
Több gondja is van Barbacson, a Kossuth utcában élőknek. Legfontosabbként említik, hogy utcájuk burkolata katasztrofális, balesetveszélyes. A másik, hogy utcájuk zsákutca lett, noha az önkormányzati vezetők ígértek megoldást. Kérdéseiket feltették a közmeghallgatáson is, de elfogadható választ szerintük nem kaptak. A polgármester azt mondja, a felvetés jogos, de várni kell.


Aláírásokat is gyűjtöttek

Nagy István és Kustor Kálmán, illetve feleségeik a Kisalföldnek a helyszínen elmondták: az utcabelieket is képviselik, amikor panaszuknak hangot adnak. Aláírást is gyűjtöttek az áldatlan állapotok miatt. A dokumentumot valamennyi szomszéd ellátta kézjegyével.

– Nem akarunk mi „sztrádát", csak annyit, hogy legalább a lyukakat betömködjék – mondta Nagy István. Felesége hozzátette: az egyik utcabeli bácsi el is esett biciklivel a gödrök miatt.

A szomszédok összefogtak, maguk javítgatták, murvázták a burkolatot, de már az is tönkrement. Most jobb híján a házak előtti füves területen
közlekednek.


Zsákutca tábla nélkül

A másik gondjuk, hogy noha utcájuk a gyakorlatban zsákutca, tábla még sincs kint. Emiatt a teherautók kénytelenek tolatgatni, forgolódni az amúgy is rossz burkolaton. Szerintük egy esetleges tűznél a mentést is megnehezítené a mostani állapot. Annak idején azt ígérték nekik, hogy az utcájuk végén nyitnak egy utat, ami körbevinné a járműveket és a Rákóczi utcán át engedné a forgalmat.

– Abból sem lett semmi, az útnak kijelölt területet művelik – panaszolta Kustor Kálmán. – Pedig nem lenne nagy költség, ha egy utat alakítanának itt ki. Régen volt is, de az önkormányzat kimérte építési telkeknek.

A barbacsiak azt mondják: az önkormányzat addig nem akar hozzányúlni az utcájukhoz, amíg a szennyvízcsatornát le nem fektetik. „Arra azonban még remény sincs. A türelmünk elfogyott, mi csak azt akarjuk, hogy normális körülmények között közlekedhessünk a Kossuth utcában" – jelentették ki.

Balesetveszélyes: Nem sztráda minőségű utat, csak normális körülményeket akarnak a Kossuth utcaiak Barbacson.

A tervek készülnek

Az utcabeliekkel egyetért Giczi András, a település polgármestere is. Mint fogalmazott, az önkormányzat vezetői arra törekednek, hogy mindenki elégedett legyen a faluban.

– A Kossuth és a Rákóczi utcák felújításának tervei most készülnek – reagált Giczi András. – Addig azonban felesleges elkezdeni a munkát, amíg a csatornázás nincs kész. A kivitelezés akár már tavasszal elkezdődhet, ha a szükséges aláírásszám összegyűlik. A község fejlesztéseinek az anyagi lehetőségek szabnak határt, annyival tudunk rendelkezni, amennyi a rendelkezésünkre áll és az nem sok. Az ideiglenes hibaelhárítást azért rövidesen megkezdjük, a lyukakat kijavítjuk. Abban természetesen nincs vita köztünk, hogy a normális körülményeket mindenkinek meg kell teremteni.

A „zsákutcás" problémáról a polgármester megjegyezte: az utcabeliek által említett földterület magánkézben van. Emiatt az önkormányzat nem tud utat kialakítani a Kossuth és a Rákóczi utcák végén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmaradt a demonstráció

Szilsárkány - A 86-os Útbizottság szervezésében hétfőn egész pályás útlezárással demonstráltak volna… Tovább olvasom