Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Gimnazisták a rendházban

A csornai premontrei szerzetesek hétvégente vendégül látják szombathelyi gimnáziumuk egy-egy elsős osztályát.
Kattintson a képre >>
A premontreiek jellegzetessége, amit Szent Norbert, a rendalapító is fontosnak tartott, hogy a szerzetesek ne csak a monostor falain belül éljenek és szenteljék meg a saját életüket, hanem menjenek a hívek közé, és ott is lelkipásztorkodjanak.

A csornai szerzetesek ugyanezt tartották szem előtt, amikor meghívták apátságukba a szombathelyi premontrei rendi Szent Norbert Gimnázium növendékeit. Advent idején minden hétvégén érkezett és érkezik egy-egy elsős osztály, hogy jobban megismerjék a monostorban élő szerzetesek életét, és együtt készüljenek Jézus Krisztus születésének ünnepére.
Fazakas Zoltán Márton kanonok szervezésének köszönhetően a szombathelyi gimnázium elsőseinek vendégül látása már többéves hagyománynak számít, de a tanulók most először tölthetnek el egy egész hétvégét a monostor falai között.

A diákoknak szervezett programok között az imádkozás, gyónás és gyertyagyújtás mellett megtalálható a filmvetítés, városnézés és természetesen a szerzetesekkel való beszélgetés is. A fiatalok elmondták: felejthetetlen élményt jelent számukra, hogy bepillantást nyerhetnek egy igazi apátság életébe. Úgy érzik, a közös ima és gyertyagyújtás meghittebbé teszi számukra az ünnepi készülődést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zenén át látja a világot

Andris tízéves, és születése óta vak. Mégis rendszeresen színpadra lép, legutóbb a csornai Ki mit tud? döntőjében hallhatta a közönség. Előadása mindenkit megindított. Ha énekel, teste átlényegül, minden idegszálával érzi a zenét és a külvilágot. Dukai Regina énekesnő szerint is nagy jövő várhat a kisfiúra. Andris Csornán már minden lehetséges díjat bezsebelt. Tovább olvasom