Kisalföld logö

2017. 04. 26. szerda - Ervin 12°C | 21°C Még több cikk.

Gergő behozta a lemaradását

Megnyugodtak és már csak a jövővel foglalkoznak a farádi Tömböly Gergő szülei. A ma egyesztendős kisfiú életének első öt hónapját kórházban töltötte, négy műtéten esett át.

Tömböly Gergőnek szerdán van az első születésnapja, családja pedig hálát ad azért, hogy köztük lehet. A kisfiú egy évvel ezelőtt koraszülöttként került a megyei kórházba. Néhány nap múlva fertőzést kapott, többször került életveszélybe. Egészen decemberig volt kritikus az állapota rövidbél-szindróma miatt .

Farádi otthonában szépen fejlődik és már behozta a hónapokig tartó kórházi kezelés okozta lemaradását. Szülei rendszeresen viszik orvosi ellenőrzésekre.

– Gyógyszert már nem kell szednie Gergőnek, csak vitaminokat – mondta el portálunk érdeklődésére a kisfiú édesanyja, Bertalan Edina. – Megerősödött az elmúlt hónapokban. Egyre jobb a vérképe, a különböző eredmények. Ruszinkó doktornő ad táplálkozási tanácsokat, gyerekorvosunk, Dávid doktor úr pedig a mindennapokban van a segítségünkre. Gyógytornászhoz is járunk a győri kórházba, ami jó hatással van a kisfiam mozgásszerveire.

Tömböly Gergő tehát jól van, a táplálkozására kell odafigyelniük szüleinek. Kapcsolatot tartanak három sorstárs családdal is. Megosztják tapasztalataikat, tanácsokkal segítik egymást.

– Mi Gergőt nem betegnek vagy betegként neveljük – fogalmazott az édesapa, Tömböly Zsolt. – Számára természetes lesz, hogy az étkezésére később is gondot kell fordítani.

Tömböly Gergő szépen fejlődik otthon. Szülei csak a boldogságra és a jövőre koncentrálnak.
Tömböly Gergő szépen fejlődik otthon. Szülei csak a boldogságra és a jövőre koncentrálnak.

A Tömböly szülők már csak az örömre és a boldogságra koncentrálnak, amit fiuktól kapnak. Az elmúlt hónapokat próbálják felejteni. Nem könnyű a dolguk.

– Az első fél év nagyon nehéz volt – emlékezett Bertalan Edina. – Sokszor kiborultunk a férjemmel, de olyankor valamelyikünkben volt annyi erő, hogy lelket öntsön a másikba. Tizenegy évet vártunk Gergőre, közben a családban történtek tragédiák, számos olyan csapás, amit ki kellett védenünk. Utoljára még az otthonunkba is betörtek és kiraboltak bennünket. Aztán a gyermekünk érkezése felett érzett nagy örömünk sem tarthatott sokáig, beteg lett. Akármilyen rossz is volt az állapota, került életveszélybe, nekünk mégis ő volt a világ legszebb kisbabája, akiért ki kellett tartanunk. Próbáljuk elfelejteni azokat az időket.

– Amikor decemberben hazahoztuk Gergőt, a saját felelősségünkre tettük – jegyezte meg az édesapa. – Nem tudtuk, jót teszünk-e, nem tudtuk, mi vár ránk. Az idő aztán igazolta, hogy helyesen cselekedtünk. A feleségem által említett nehéz hónapokban a hitben találtunk fogódzkodót. A farádi evangélikus gyülekezet tagjai, ezen belül is Gombor Krisztián tiszteletes úr nyújtottak lelki vigaszt. Az emberek érdeklődése is jólesett. Bizonyították, nem vagyunk egyedül a bajban.

Tömbölyék ma már nem teszik fel a kérdéseket: miért éppen velük történtek meg ezek a szörnyűségek? Miért az ő gyermeküknek kellett ennyi szenvedéssel kezdenie életét? A választ ugyan nem találták meg, de már nem is tartják lényegesnek. A fontos az, hogy végre mindannyian együtt vannak. Sőt, azon gondolkodnak, hogy Gergőt kistestvérrel lepik meg.

– A félsz persze bennünk van, de sokat beszélünk a második babáról. Gergőnek is jót tenne a társaság és egyre erősebb bennünk az elhatározás, hogy vállaljuk a kistesót – mondta az édesanya.

Olvasóink írták

 • 3. gabika86 2010. július 16. 13:32
  „ha kiderült ki tette, osszátok meg itt a fórumon is!”
 • 2. Tavaszanyó 2010. július 15. 08:18
  „Gyönyörű kisfiú lett és tényleg szépen fejlődik jókedvű baba, gyakran találkozom velük. Sok-sok boldogságot kívánok nekik. A szülőkről csak jót és szépet tudok mondani, csodálatos emberek, nem látszik rajtuk az elmúlt időszak nehézségei, tényleg csak a jövő és a remény számít nekik**********

  Aki pedig betört hozzájuk és még nehezebbé tette napjaikat remélem, hogy a sors büntetése eléri majd.......”
 • 1. anyaovi 2010. július 14. 13:08
  „Sok erőt és kitartást kívánok!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgármesterjelöltek - Néhány településen lehet meglepetés

A Kapuvár–beledi kistérség településein túlnyomó részben a jelenlegi polgármesterek is… Tovább olvasom