Kisalföld logö

2016. 10. 22. szombat - Előd 4°C | 13°C

Gazdanapok – Közel félszáz kiállító a fesztiválon

A kapuvári önkormányzat és az Agrár Munkaadói Szövetség szervezésében – közel félszáz kiállítóval – háromnapos gazdafesztivál lesz a hét végén Kapuváron. A rendezvényen több ország agrárpolitikusai is találkoznak.

Harmadik alkalommal rendezi meg Kapuvár önkormányzata és az Agrár Munkaadói Szövetség a Rábaközi Gazdanapokat. – A Rábaköz a nyugat-dunántúli régió azon tájegysége, ahol az agráriumban dolgozók részaránya 14–15 százalékot tesz ki, amely érték messze meghaladja az országos és a régiós átlagot – jelentette ki Németh Csóka Gábor kapuvári alpolgármester. Hozzátette: ma, amikor a vidék eltartóképessége folyamatosan napirenden van, akkor ez az eredmény több mint figyelemre méltó. – Ennek kapcsán fontosnak tartom megjegyezni, hogy a gazdanapok pénteki programjain és a szombati napon több ország mezőgazdasági szakemberei, szakpolitikusai is a Rábaközbe látogatnak, ami Kapuvár és a térség gazdasági kapcsolatainak erősítését hivatott segíteni – mondta az alpolgármester.

A tájegység legdinamikusabb városa, Kapuvár és az Agrár Munkaadói Szövetség a Rábaköz egyik jellemző adottságára, a térség mezőgazdasági jellegére fókuszálva kívánja kiaknázni a térség erősségeit a hazai és nemzetközi gazdasági rendezvénypiacon – jelentette ki a gazdanapok szervezője, Hutflesz Mihály.

A háromnapos program pénteken kezdődik az agráripari gépbemutatóval, kézműves- és tájtermékek vásárával. Délután szakmai konferencia lesz, melyen a szakma országos, régiós, valamint határon túli vezető képviselői tartanak előadásokat a térség gazdálkodóinak. Szombaton a rendezvény hivatalos megnyitója a hármas határ országai agrárminisztériumainak részvételével zajlik. Ez egyben a nemzetek napja is, amelynek keretében csallóközi, burgenlandi művészeti csoportok is fellépnek. Vasárnap terményáldásra kerül sor és előadás hangzik el a Szent Koronáról, majd bemutatkoznak a tájegység művészeti csoportjai is.

A harmadik Rábaközi Gazdanapon közel félszáz kiállító mutatja be termékeit, szolgáltatásait – tette hozzá Hutflesz Mihály. A mezőgazdasági erő- és munkagépek mellett a tájételek, tájtermékek, kézművestermékek, zöldség- és gyümölcstermelők, az agráriumot érintő szolgáltatások várják az érdeklődőket. A rendezvényen számos szórakoztató program gondoskodik a jókedvről és nem hiányoznak a gyermekprogramok sem: jurtasátor, kézműves-foglalkozások, vetélkedők várják a kicsiket. A háromnapos program során talán fellebben a fátyol Hany Istók legendájáról is…!?

Olvasóink írták

  • 1. kistázi 2010. augusztus 27. 08:43
    „persze hogy fellebben: majd többen látni vélik.....a sok elfogyasztott ingyen pia után :-)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bilibáncs-lagzi az ártérben

A hagyományos programok mellett minden évben „helyi specialitással" is előrukkolnak a Bilibáncs-fesztivál szervezői. Idén egy ártéri lagzival és a „Patonai Ozgár"-díj átadásával ígérnek különleges élményt. Tovább olvasom