Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Gazdáknak

Az agrár-környezetgazdálkodási támogatás iránti kérelmek benyújtási határideje május 15-én lejárt. A Nemzeti Vidékfejlesztési Terv tanácsadója a gazdálkodási napló pontos vezetésére hívja fel a termelők figyelmét.
A napló folyamatos vezetése kötelező, megkezdődtek már az ellenőrzések is ezzel kapcsolatban. A gazdálkodási napló formája új, vezetni tavaly szeptember 1-jétől kell, lezárni idén augusztus 31-én. Fontos, hogy azoknak a gazdáknak, akik részt vesznek az agrár-környezetgazdálkodási programban és támogatást kapnak, talajmintát kell venniük és el kell végeztetniük a vizsgálatot. Azokon a területeken is, melyeket nem vittek be a rendszerbe. A termelőknek azt javasolja a szakember, hogy még idén, aratás után, ősszel ejtsék meg a mintavételt. Jövőre lesz ugyanis kötelező az a mintavétel, amit a programba bevitt földeken kell megejteni. Ha már most lépnek a gazdák, megelőzhetőek a két évvel ezelőtti állapotok, amikor mindenki a határidő lejárta előtt, egyszerre igyekezett a vizsgálatot elvégeztetni. A talajmintavétel ötévente kötelező, de aki még idén elvégezteti, az teljesíti az agrár-környezetgazdálkodási program ezen feltételét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százötven Pénzes együtt

A családtagok elmondása szerint, bár csak az első unokatestvérig írták össze a rokonságot, így is mintegy százötvenen gyűltek össze az egyedi sportpályán. Volt, aki most látta először rokonait. Tovább olvasom