Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Gazdák boltja: Csornán idén megnyithatják

Az idén megnyíló csornai boltjuk mellé további rábaközi egységeket is tervez a Magosz. Jelenleg Beledbe és Kapuvárra.


– Az úgynevezett termelői boltok lényege, hogy a kereskedelmi egységbe a gazdák vagy a terméket gyártó vállalkozás hordja be az árut – kezdte a megyében már több városban meglévő hálózat ismertetését Fenyőházi Tibor, a Magosz megyei elnöke. A vásárlók szempontjából az előny az, hogy megfizethetők az árak, melyet többek közt azzal ér el a hálózat, hogy kiiktatja a nagykereskedelmi láncokat is. Az országban eddig mintegy hatvan üzletet nyitottak meg, a megyében Győrben, Sopronban és Mosonmagyaróváron. A csornai egység helyszíne már adott, jelenleg az engedélyezési eljárások folynak. Fenyőházi Tibor úgy véli, idén augusztusban utóbbi, 125 négyzetméteres egységük is megnyílhat.

– Nem állunk meg a terjeszkedésben, hiszen a Rábaköz számos gazdája megkeresett már bennünket azzal, hogy környékükön is nyithatnánk Magosz-üzletet – tette hozzá a megyei elnök. Így esett a választás legutóbb Kapuvárra és Beledre is. Előbbi városban már több éve szervezkednek a gazdák.

– Volt róla szó, hogy a megye más településeihez hasonlóan nálunk is szükség lenne termelői boltra – mondta el portálunknak Kiss M. Vencel kapuvári termelő. Hangsúlyozta, már történtek lépések arra nézve, hogy a környékből Hegykőről biztosítanák a zöldséget, helyből a tejet és a húst, Kisfaludról pedig például az almát. A beszállítókról szólva Fenyőházi Tibor kijelentette, csak hosszú távú együttműködésről lehet szó, hiszen például a zöldségre nemcsak a szezonban van szükség, hanem egész évben.

– Szó lehet természetesen arról is, hogy egy őstermelő vagy kistermelő kisebb tételben is beszállítson a helyi boltba, de az árualap nagy részét szerződött termelőktől vennénk át – tette hozzá. Mint mondta, Kapuváron már megfelelő helyiségről is tárgyaltak, egyelőre eredménytelenül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akciókkal erősítik a közbiztonságot Rábaközben

A közbiztonsági háló programban meghatározott feladatokat hajtják végre a csornai rendőrök is.… Tovább olvasom