Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Garta vize újra feltört a kútból

Napjainkban újra feltört Kapuváron, a gartai templom mellett a húsz éve elapadt artézi kút. Miután nemrég újra megindult a víz, máris tervek születtek a környék további szépítésére, egy díszkút kialakítására.
Újra csobog: Az 1935-ben fúrt, hetvenhat méter mély kút közel húsz éve apadt el.
Az 1935-ben fúrt, hetvenhat méter mély kút közel húsz éve elapadt Gartán. Most viszont újra csobog a vize. Pintér Gábor önkormányzati képviselő elmondta: örömmel vette a kút újbóli üzemelésének hírét, és a templom órájának felújítására összegyűjtött pénz maradékát most a kút környékének szépítésére fordítják.
Pintér Gábor vázolta a gartaiak elképzeléseit. A felújítás nyomán az artézi forrás kiépített díszkút jelleget kapna. A környezetében parkolót szeretnének az új orvosi rendelő elé, valamint zöldterület kialakítását is.
A környékbeli utcákat is rendbe téve Gartán így szép városrészközpont alakulhatna ki. Vertetics István városfejlesztési osztályvezető elmondta: a képviselők már tolmácsolták a gartaiak kérését az önkormányzatnak városrészközpont kialakításáról. Ezt a városháza elvileg támogatja is, de az idei költségvetésben már nincs fedezet a munkálatokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megkülönböztetésről két olvasatban

Családja szerint bántóan külföldinek nevezte, „lenémetezte” egy, a gyerekkorát… Tovább olvasom