Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Gabonatároló gyártócsarnokból

Gabonatárolónak hasznosítja egy győri cég a Rába kapuvári gyáregységének üzemcsarnokát.
Szabó József, a győri Rába stratégiai, beszerzési és eszközgazdálkodási igazgatója örömmel újságolta a Kisalföldnek, hogy – ha jelenleg rövid távra is – megoldódni látszik a cég kapuvári gyáregységének hasznosítása.

Rövid távú megoldás mellett döntöttek

– Az elmúlt években több befektetővel és érdeklődővel tárgyaltunk a kapuvári egység hasznosításáról – mondta az igazgató. Elképzeléseik szerint szakmai befektetőt szerettek volna Kapuvárra csábítani, aki hosszú távon hasznosítja az üzemet. Erről a szándékukról egyelőre nem tettek le, de az üzem állagának megőrzése és – nem utolsósorban – az anyacég bevételeinek növelése érdekében egy rövid távú megoldás mellett döntöttek akkor, amikor a győri székhelyű GT Trade nevű cégnek adták bérbe a kapuvári telepet.

Negyvenmilliós beruházás

A kapuvári telepet bérlő cég ügyvezetője, Preczinger József lapunknak elmondta: a gyáregység legnagyobb csarnokát, mintegy tízezer négyzetmétert bérelnek, jelenleg kétéves időtartamra. Mivel az országban hiányzik a megtermelt gabona raktárkapacitása, jó ötletnek tűnik a rábaközi kisváros gyáregységének ez irányú hasznosítása. Az ügyvezető szerint Kapuváron negyvenmillió forintot ruháznak be, melynek túlnyomó részéből az üzemcsarnok állagjavító munkálatait végzik el. – Mivel gabona tárolására használjuk az épületet, ezért belül olaj- és szennyeződésmentesítést kell végeznünk – mondta az ügyvezető. A belső tereket szinte teljesen átalakítják, ottjártunkkor épp az oldalfalakat fedték le a munkások. Amennyiben az időjárás is engedi, úgy külső átalakításokra és környezettisztításra is sor kerül.

Később integrációs központ

Preczinger József elmondta: a tárolókapacitást felajánlották országos hasznosításra, bár a későbbiekben egyéb terveik is vannak Kapuváron. Felmerült egy integrációs központ létrehozása a Rábaközben, ami a környékbeli gabonatermelőknek sem jönne rosszul. Az ügyvezető arról is tájékoztatott, hogy a későbbiekben egy gabonaszárítót is telepítenének a városba. A kezdetekkor legfeljebb négy dolgozó foglalkoztatásával számolnak. Amennyiben viszont hosszú távú terveik megvalósulnak, úgy tíz vagy annál is több dolgozót vennének fel a kapuvári telepre. Mivel bejelentett telephelyként üzemelnek, a kisváros adóbevételeit már az első naptól növelni tudják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre marad az ingázás

Gyakori panasza a rábaközi munkavállalóknak, hogy a szűkebb régióban nincs munkalehetőség. Ingázni, napi 50–100 kilométert kell utazni ahhoz, hogy kenyérkeresethez jussanak. Új cégek letelepedésére sajnos nincs sok esélye a térségnek. A Kisalföld annak járt utána, hogy a már működő vállalatok terveznek-e létszámfejlesztést. Tovább olvasom