Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Füzesabonyi cég működteti az orvosi ügyeletet

Kapuvári kistérség - A füzesabonyi Oxytrans Kft. működteti január elejétől a Kapuvári kistérség házi- és gyermekorvosi ügyeleti rendszerét. Hárommillió forintot ígértek. A kapuváriak mellett soproni és győri orvosokat is foglalkoztatnak.
Január elejétől a füzesabonyi Oxytrans Kft. működteti a Kapuvár–beledi kistérség házi- és gyermekorvosi ügyeleti rendszerét. Ambrus Barnabás, a cég ügyvezetője lapunknak elmondta, a kistérség közbeszerzési eljárása keretében kerültek a Kisalföldre. Hozzátette, ügyeleti rendszert Tokajban, Mezőkövesden és Bükkábrányban is működtetnek.

– A cég tizennégy éve működik, ami úgy vélem, elég garanciát ad arra, hogy színvonalas ellátást biztosítunk a Kapuvári kistérségben is – mondta az ügyvezető. A jövő évben a kft. 3,1 millió forintot fizet vissza a kistérségnek eszközhasználat címén. Az összegről szólva az ügyvezető hangsúlyozta: ennyit fizetnek máshol is, ez a korrekt bérleti díj. Ambrus Barnabás kijelentette, januártól mind az orvosoknak, mind az ápolóknak biztosítják eddigi bérüket. A füzesabonyi cég tíz-tizenöt orvost alkalmaz a házi- és gyermekorvosi ügyelet ellátására, ebből négy orvos Kapuvárról és környékéről, a többiek a soproni és győri kórházból jelentkeztek az ügyeletre. – Törekszünk arra, hogy a lakosság teljesen elégedett legyen. Helyettes orvosról is bármelyik pillanatban tudunk gondoskodni – tette hozzá.

– Közel egy éve, hogy a környékbeli, ügyeletet adó orvosok levélben jelezték a kistérségnek: hosszú távon nem tudják már vállalni az ügyeleti rendszert – avatott be az előzményekbe Tompáné Balogh Mária, a kistérség alelnöke. A rendszer üzemeltetésére közbeszerzési eljárást írt ki a kistérség, melyre két pályázat érkezett. – Az Oxytrans Kft. pályázata kedvezőbb feltételeket tartalmazott, ezért döntött a kistérség vezetése arról, hogy a füzesabonyiakra bízza az ügyelet működtetését – tette hozzá. Dukai Tibor, a kistérség munkaszervezetének vezetője elmondta, az Oxytrans a 3,1 milliós eszközhasználati díjat évente tizenkét százalékkal emeli a határozatlan időre kötött szerződés szerint.

– Sportemberként azt kell mondanom, ezüstérmesek lettünk a kistérségi pályázaton – mondta dr. Szalai László, a másik jelentkező. Elmondta: megérti, hogy az orvosok leadták az üzemeltetést. – A háziorvosok átlagéletkora mindenki által ismert. Nem csodálom, hogy idősen nem vállalták az éjszakázást és a feszített munkatempót – mondta Szalai doktor. Pályázatáról szólva kijelentette, az Oxytrans Kft.-vel szemben százezer forintot fizettek volna vissza a kistérségnek, ezenfelül lakosonként huszonöt forintot kértek a polgármesterektől. – Nem tudom megmondani, hogy a nyertes cég miből gazdálkodja ki a hárommilliót. Az állami normatíva 2,5 millió havonta, de a bérek 2,1 milliót elvittek ebből – mondta dr. Szalai László. Hozzátette, az általuk kért díjból minőségi szolgáltatást nyújtottak volna a kistérségen belül. Szalai doktor a négy környékbeli jelentkező között van, hiszen ahogy mondta, a lakosokkal szemben felelőssége van a kapuvári orvosoknak.

Olvasóink írták

 • 3. kisföld 2008. december 04. 22:07
  „Helyes, az ügyeletről gondoskodni kell! FIDESZ a magánosítás ellen nem tiltakozik?
  Tisztelettel!”
 • 2. Nooormális? 2008. december 04. 20:27
  „HOVÁ LETT A KAMUCIKK A BIZONYOS FIDESZES KÉPVISELŐFELESÉGRŐL????????

  TRÓGER, HAZUG BANDA!!!!!”
 • 1. jockey 2008. december 04. 20:00
  „Én már Sopronban tapasztaltam ilyet. Háááát.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most kellene lezárni

Kapuvár - Az idei büdzsé háromnegyed éves teljesítéséről, a jövő évi költségvetés koncepciójáról, a… Tovább olvasom