Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Füvész-kerti tervek

A kapuvári kertbarátok a tavasz beköszöntével gyógy- és fűszernövények termesztésébe fogtak a Lumniczer-gyógyszertár udvarán. A kert elkészülte után mindenki számára látogatható lesz.
A Kapuvári Kertbarát Kör 2005 tavaszán lesz tízéves. Fennállásuk óta évente két-három kiállítást rendeztek, több szakmai úton vettek részt, havonta szerveznek előadásokat a kertápolásról és kerti munkákról. Az önkormányzat már második éve ötvenezer forinttal támogatja a klubot. A tagok száma elérte az ötvenet: a helyieken kívül több csornai és rábaközi településen élő is látogatja az összejöveteleket.

A kertbarátok tavaly vetették fel, hogy Kapuváron, bárki számára könnyen elérhető helyen gyógy- és fűszernövénykertet építsenek. Az önkormányzat a Lumniczer Sándor-gyógyszertár udvarán adott helyet az elképzelésnek. A terület közel 300 négyzetméter.

– Közel kétszáz növényfajból álló gyűjteményt telepítünk az udvarra. A munkálatokat márciusban kezdtük. Rendbe tettük a területet, majd hozzáláttunk a növények beszerzéséhez és ültetéséhez. Terveink szerint a kapuvári napokra készülünk el – mondta Nagykutasi Viktor, a kertbarátkör vezetője.

A díszkertet bemutatónak szánják, ám elképzelhető, hogy szaporítják is a növényeket, vagy gyógynövényként értékesítik azokat. Az ismertebb növények mellett több különlegesnek számító fajtát is telepítenek (körömvirág, cickafark, zsálya, mályva).
Nagykutasi Viktortól megtudtuk, az anyagiakat a kertbarátok teremtik elő, valamint a gondozást és a betakarítást ők végzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvár pályázni fog az önhikire

A kapuvári képviselő-testület nem változtatta meg sem a művelődési központ, sem a zeneiskola… Tovább olvasom