Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Futószalagon fújatták az autósokat

Ellenőrzést tartott a rendőrség Győr öt területén csütörtökön. A járőrök azt ellenőrizték, hogy a gépjárművezetők fogyasztottak-e alkoholt.

Az akcióban 703-an fújták meg a szondát, közülük kettőnél jelzett a műszer ittasságot. Biztonsági övet heten nem használtak: büntetésük 10–10 ezer forint. Egy forgalomból kitiltott autó rendszámát leszerelték, vezetőjétől elvették a forgalmi engedélyét.

A Győri Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya úgynevezett „Villámittas" fokozott ellenőrzést tartott Győr öt, különböző területén tegnap délelőtt 11-től délután 5 óráig. Tavaly novembertől három ilyen akció volt, idén ez a második. A villám elnevezés abból ered, hogy minden gépjárművezetőt ellenőriznek, s ha a szonda nem jelez, fél percen belül engedik őket tovább.

A közlekedésrendészeti osztály vezetője, Sólyáné Farkas Friderika alezredes tájékoztatása szerint az ilyen akciókra azért van szükség, hogy kiszűrjék azokat a gépjárművezetőket, akik alkoholfogyasztás után ülnek járműbe.

A rendőrök  egyszerre több autóssal fújatták meg a szondát, hogy kiszűrjék az ittas vezetőket. Fotó: Tóth Gyula
A rendőrök egyszerre több autóssal fújatták meg a szondát, hogy kiszűrjék az ittas vezetőket. Fotó: Tóth Gyula


– A közlekedés biztonsága és az ittasan okozott balesetek visszaszorítása érdekében szervezzük ezeket a fokozott ellenőrzéseket. Az ittas vezetők kiszűrése mellett más közlekedési szabálysértésre is figyelnek kollégáink és intézkednek. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy szükség van ezekre a villámellenőrzésekre, ezért a sorozatot folytatjuk, a vezetők rendszeresen számíthatnak az ilyen akcióinkra – mondta Sólyáné Farkas Friderika.

Az alezredes arról tájékoztatta lapunkat, hogy két ittas gépkocsivezetőt találtak, a szabálysértők ellen eljárás indult. Hét vezető nem használta a biztonsági övet, őket fejenként 10 ezer forintra büntették. Egy forgalomból kitiltott autó rendszámát leszerelték, vezetőjétől elvették a forgalmi engedélyét és szabálysértési eljárást indítottak ellene. Egy ember engedély nélkül vezetett, bírsága 10 ezer forint. Az öt helyszínen 703 vezetővel fújatták meg a szondát.

Az idén életbe lépett törvény nem ad kiskaput a vezetőknek, nem mérlegeli, mikor ittak vezetés előtt, azt nézik, mennyi alkohol van a szervezetükben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázatokra tartalékolnak Szanyban

Tovább olvasom