Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Fűtés nélkül a kifliházakban

A kapuvári Széchenyi-iskola radiátortörése miatt nem volt fűtés több mint kétszáz lakásban vasárnap.
Széchenyi- iskola: a takarításban a diákokis segítettek.
Vasárnap nem volt fűtés és meleg víz Kapuváron az úgynevezett „kifliházakban". Tollár Regina közös képviselő elmondta: már kora délután több bejelentés érkezett a hideg radiátorok miatt. Vasárnap estére némi javulás volt észlelhető, de hétfő reggel megint hideg vízben zuhanyoztak a lakótelepiek.

Hat terem elázott 

A hét végi fagyoskodás oka, hogy vasárnap reggel a Széchenyiiskola második emeletén a matematikateremben az egyik radiátor zárószelepe eltörött. Mivel az intézményben szombat este óta nem tartózkodott senki, így nem vették észre a kiömlő vizet. Mivel több tíz köbméternyi elfolyt, a szomszédos kazánházban az automatika leállította a fűtést a környéken. Szerencsére a karbantartó észlelte a hibát és azonnal elkezdték keresni annak okát. A Berg Gusztáv-szakiskolában találtak is némi elfolyt vizet és ott lekötve a rendszert, visszakapcsolták a fűtést. Közben azonban a Széchenyi-iskolában a már tíz centi magas víz kifolyt a felső teremből és az átázott plafonon, valamint a lépcsőházon át elöntött hat tantermet. A rendszer így nem bírta a lakótelep több mint kétszáz lakását is fűteni az elfolyt vízmennyiség miatt.

– Hétfőn reggel az iskolások a személyzettel karöltve több száz vödör vizet mertek ki a felázott tantermekből – mondta Hámori György igazgató. Hangsúlyozta, a Ras-Hő szolgáltatására már többször volt panasz, de jelen esetben nem a szakembereken múlt a gond. Sajnos, a lezárt rendszer miatt a Berg Gusztáv-iskolában még hétfő reggel is hidegre érkeztek a diákok.

Magas számla

A lakótelepiek szerint nem ez az első gondjuk a fűtéssel. Pár órás hibától félnapos kiesésig többször is nélkülözni kénytelenek a meleget a lakók a fűtési idényben. Ahogy egyikük, Füzi Erika megjegyezte: a napokban kapta meg az elszámolást, ezen megint magasabb összeg szerepel a múlt havinál. Ahogy kiemelte, ebben az idényben még nem is volt igazán hideg idő, mégis hónapról hónapra többet kell fizetni. Több fiatal anyuka, így Varga Sándorné is nehezményezte, hogy hétfő reggel hideg lakásra ébredt kisgyermeke, akit úgy beöltöztetett, mintha az utcára vitte volna. P is megjegyezte, nem először okoz gondot neki a fűtés és a meleg víz hiánya.

A legfrissebb fűtési számla szerint a lakótelepen egy csaknem 70 négyzetméteres lakás melegvíz- és fűtési díja több mint 22 tezer forint. Az elmúlt hónapban ez 18 ezer forint volt. Összehasonlításképpen egy vidéki, 160 négyzetméteres családi házban ez az összeg alig 17 ezer forint vezetékes gáz esetén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjféli bőgőtemetés Szanyban

Hagyományos farsangi cigánybált rendeztek Szanyban, a mulatság hajnalig tartott.… Tovább olvasom