Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Futballal köszöni meg fia életét

Csorna - Egy futballtorna bevételével támogatja a csornai Réman család a győri kórház gyermekintenzív osztályának alapítványát. Nemrégen Réman Bencét gyógyították meg ott, aki életveszélyes állapotban került be.
Szörnyű napokat élt szeptemberben a csornai Réman család. Kisebbik fiuk, Bence két hétig életveszélyes állapotban feküdt a győri kórház gyermekintenzív osztályán. A három és fél éves kisfiú meggyógyult, szülei pedig úgy döntöttek, segítenek az osztályon dolgozó orvosoknak, nővéreknek. Az édesapa, Réman Béla jótékonysági focitornát szervez Csornán.


Küzdöttek a kicsi életéért

– Szeptember elején kisfiunk hányt, lázas volt – idézték fel a megrázó időszakot a szülők a Kisalföldnek. – Orvosi vizsgálatok után Győrbe került, a Petz-kórház gyermekrészlegének intenzív osztályára. Nagyon rosszak lettek az eredményei, kiderült, hogy vérmérgezése van, amit egy baktérium okozott. Altatták és lélegeztetőgépre került életveszélyes állapotban. Az orvosok és a nővérek Bence életéért küzdöttek. Nem áltattak bennünket, nem tápláltak bennünk hiú reményeket. Mi kétségbeestünk, hiszen tudtuk, a legrosszabb is bekövetkezhet.

Bencét megműtötték, továbbra is altatták, lélegeztetőgépen volt és mesterségesen táplálták. Állapota javult, de a szülőket még ekkor sem biztatták a szakemberek.


Szörnyű és hosszú két hét

– Mi csak azt láttuk, hogy az osztály munkatársai minden percben a helyzet magaslatán állnak, teszik a dolgukat – folytatta Réman Béla. – Egy-egy nővér a tizenkét órás műszakban csak Bencével foglalkozott és volt, hogy öt-hat orvos tanácskozott a kisfiunk ágyánál. Szörnyű és nagyon hosszú két hét után kezdhettünk el bízni, hogy túl vagyunk a nehezén. Ez idő alatt az osztályon próbálták tartani bennünk a lelket, ami persze nem volt könnyű, hiszen idegesek voltunk, kétségbeesettek és féltünk. Végig korrektül tájékoztattak Bence állapotáról.

Arról, hogy az egészségügy manapság milyen bizonytalan helyzetben van, mi semmit nem tudhattunk meg. Nem volt szó volumenkorlátról, hiányzó eszközökről, gyógyszerekről.

– Hálásak vagyunk az intenzív osztály dolgozóinak és szeretnénk a lehetőségeinkhez mérten segíteni.

Réman Béla hozzátette: hálájukat az osztályt támogató Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány számlájára befizetett összeggel tudták kifejezni. És mivel a családfő hobbija a foci, úgy döntött, hogy jótékonysági tornát szervez.


Nevezési díj helyett gyűjtőurna

– November 3-án, szombaton a Csukás-iskola tornatermében lesz a torna, remélhetőleg tizenöt-húsz csapat részvételével. Nevezési díj nem lesz, de helyezünk ki gyűjtőurnákat, ahová a résztvevők, a nézők elhelyezhetik adományaikat. Az iskola igazgatója ingyen adta oda a tornatermet és a játékvezetők is felajánlották segítségüket. A rendezvényen összegyűlt pénzt a helyszínen adjuk át az alapítvány képviselőinek. Reméljük, hogy az összeggel segíthetjük az osztály működését, hogy minél több kis beteg életét menthessék meg. Az tudja csak, milyen fontos ez, aki átélt olyan napokat, amilyeneket a mi családunk. A bajban megnyugvást jelent, ha a gyermekünk olyan kezekben van, mint a győri gyerekosztályon – fogalmazott Réman Béla. A jótékonysági tornára Réman Béla telefonszámán még lehet még jelentkezni: 30/311-8758.

Az édesapa elmondta: többen feltették már neki a kérdést, hogy miért nem a csornai kórház javára gyűjtenek. Mint mondta, mivel Csornán nincs gyerekosztály, a helyi kicsik Győrbe kerülnek, így egy kicsit a Rábaközben élők is magukénak érezhetik azt.

Cs. Kovács Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz év alatt eltűnt egy falunyi ember

Rábaköz - Noha sokat beszélünk a vidék népességmegtartó erejének növeléséről, a Kisalföld gyűjtötte… Tovább olvasom