Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Füstölt kolbászok láncfűrésszel - betörők Kapuváron

Kapuvár - Egy budapesti páros az elmúlt napokban hét kapuvári garázst tört fel, ahonnan horgászcikkeket, láncfűrészt és füstölt kolbászt vittek magukkal. A kapuvári rendőrök akció közben fogták el a tetteseket.
Erősen meglepődhetett az a budapesti páros, akik a kapuvári lakótelep garázsai között tett körútjukról autójukhoz visszatérve a kapuvári rendőrökbe botlottak. A fővárosi nőt és fiatalabb férfi társát több helybéli garázs „kirámolásával" gyanúsítják a rendőrök.

– Még az egyik augusztusi hétvégén feltörtek két lakótelepi garázst akkor ismeretlen tettesek – kezdte az eset ismertetését Varga Krisztián százados, a Kapuvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. Az augusztusi esetekben közel négyszázezer forint értékben könnyűfém felniket és mintegy kétszázezer forintnyi horgászfelszerelést vittek el a két garázsból. Már a nyomozás során felmerült, hogy esetleg budapestiek lehetnek az elkövetők, és autójuk típusára is fény derült.

– Amint a járőrök az elmúlt hét végén felfedezték a Skodát Kapuváron, azonnal figyelőszolgálatot szerveztünk – mondta az osztályvezető. Kovács Miklós őrnagy, valamint Vörös István főtörzszászlós és Élő Tamás főtörzsőrmester az akció során elfogták a tetteseket, akik ekkorra már újabb öt garázst törtek fel. Ezekből füstölt kolbászt, láncfűrészt és több más holmit akartak a fővárosba „szállítani".

A rendőrök szerint az elfogáskor a férfinél több mint ötven darab kulcsot találtak, mellyel a garázsok zárait nyitották.

A kapuvári rendőrök itt hangsúlyozták, a lakóknak érdemes lenne lecserélniük a régi, hagyományos zárakat biztonságosabbra!
Varga százados elmondta: az elfogás után az ötvenhat éves fővárosi nő beismerő vallomást tett, harminckét éves társa azonban még csak részleteket vallott be „működésükről". Az elkövetőket vasárnap őrizetbe vették és a rendőrök kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkéstek a parlagfű irtásával

Barbacs - Parlagfű miatt büntették meg Vági Róbert barbacsi gazdálkodót és több helybelit. Elismeri,… Tovább olvasom