Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Fürdővárosok egymás közt

A bulgáriai Svistov város küldöttsége járt a minap Kapuváron. A bolgár küldöttség már konkrét üzleti elképzelésekkel érkezett. Élénken érdeklődnek a termálvíz egyéb hasznosítása iránt is.
A hét elején Kapuvárra érkezett a bulgáriai Svistov küldöttsége Stanislav Blagov polgármester vezetésével. A harmincezres (plusz húszezres agglomeráció) város kapcsolata nem új keletű Kapuvárral. Első alkalommal a lengyelországi Debicában találkozott a két város vezetése.

Az azóta eltelt időben több ízben zajlottak tárgyalások. Ezek eredményeként a svistoviak immár konkrét együttműködési tervekkel érkeztek Kapuvárra. A Kisalföldnek a svistovi polgármester hangsúlyozta, fürdővárosok lévén adottak az együttműködés lehetőségei. Különösen a Kapuváron alkalmazott érbeteg-rehabilitáció miatt. A bolgárok élénken érdeklődnek a termálvíz egyéb hasznosítása iránt is.

– A gazdasági kapcsolatokon túl igyekezünk a két rokon nép, rokon város kulturális kapcsolatait is erősíteni. Ennek keretében meglátogattuk a kapuvári néptánciskolát, melynek vezetőjével már a továbblépés lehetőségeit is megtárgyaltuk – fogalmazott Stanislav Blagov.

Olvasóink írták

  • 1. alekínyó 2013. március 01. 17:57
    „Arra azért kíváncsi lennék,hogy mik azok a konkrét elképzelések... Ugyanis az elmúlt 20 évben elég sok küldöttség érkezett Kapuvárra konkrét elképzelésekkel,ötletekkel. Aztán a hivatalos program után megették a "kötelező" ebédet,sétálgattak,fényképezkedtek és távoztak. Azóta sem hallani róluk...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelték a lakbért Csornán

A közelmúltban módosította a képviselő-testület a belterületi helyi építési szabályzatot. Tovább olvasom