Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Fű a kocsiban: Marihuána fogás Kapuváron, Beledben

Egy helyi fiatal autójában hét csomagban feltehetően amfetaminszármazékot, valamint több csomag kiadagolt marihuánát találtak.

Szombat éjszaka a kapuvári rendőrök egy közúti ellenőrzésen egy helyi fiatal autójában hét csomagban feltehetően amfetaminszármazékot, valamint digitális mérleget és több csomag kiadagolt marihuánát találtak.

A fiatal lakásán a házkutatás során újabb csomag marihuánát találtak a nyomozók. A rendőrök összesen mintegy 50 gramm marihuánát és közel 5 gramm amfetaminszármazékot foglaltak le. A Kapuvári Rendőrkapitányság őrizetbe vette a fiatalt, vele szemben kábítószerrel visszaélés miatt szakértők bevonásával folyik az eljárás.


Ugyanezen éjszaka, hajnalban Beled egyik szórakozóhelyén is kábítószeres személyeket sikerült felkutatni a szemfüles járőröknek. Itt két fiatalt ellenőriztek, akiknél kis adag marihuánát és amfetamintartalmú tablettákat találtak, melyekből fogyasztottak is. Velük szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – folyik az eljárás.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. czindi 2009. november 06. 10:17
  „Említettem volna valahol, hogy alkoholizáljunk? Nem emlékszem rá, lehet hogy kihagyok?”
 • 54. rivotril2mg 2009. november 05. 19:41
  „egy több ezer éves kultúrát így megalázni ahogy manapság tesszük,már évezredek óta fogyasztják papok,nagyfőnökök, 21ik században meg börtönbe zárnak,lenéznek érte,és alkoholt fogyasztást előrébb hejezik....pffff”
 • 53. Titta0000 2009. november 05. 13:12
  „Hm... igy a vezetéshez vissza térve. elöbb ülök be egy olyan ember mellé aki kábitószert fogyasztott mert igen is hogy jó a reflexe nem úgy mint egy ittas egyénnek. A másik ha a saját gyereked nyul ilyen dolgokhoz az csak is egyedül a gondoskodó szülő hibája, azaz a nevelés és a nagy odafigyelés a gyerekre...”
 • 52. JunkieBoy 2009. november 05. 12:51
  „Czindi az akohol legális szal 90% esély van rá hogy azzal kezdi mindeki.... és ugyebár az alkohol is drog.... aki fogyasztott alkoholt vagyis drogot... az meg sem szólalhatna.....
  Nemde?”
 • 51. czindi 2009. november 05. 09:48
  „Kedves CIS: sajnos a lejtőn nincs megállás, jönnek az egyre keményebb drogok, és minden, ami ezzel jár...”
 • 50. Cis 2009. november 04. 17:55
  „Én ismerem a srácokat,és nem érdemlik meg azt,hogy ilyeneket írjanak róluk...néha-néha elszívnak egy spanglit,de legalább nem verekednek és kötnek bele emberekbe,mint azok akik alkoholt fogyasztanak...”
 • 49. czindi 2009. november 04. 16:24
  „17-es moderáláshoz:nem hiszem, hogy sértő lett volna, csak rávilágított a probléma lényegére. Ha más szívja, oké, de ha az én gyerekem, rögtön más lesz a szitu. Azt hiszem, a moderátort is "moderálni" kellene, de legalább is felülbírálni néha...”
 • 48. fiatal 2009. november 04. 15:07
  „Van elég belőlük JunkieBoy!Mert ugye nem úr aki nem pazar!:))
  Amúgy Mértékletesen fogyasztottam.:)”
 • 47. Gery83 2009. november 04. 12:51
  „http://kender.uw.hu/7/hetedik.htm
  "fiatal! Olvass bele ebbe is"Természetesen nem rosszindulatból!
  Ezek itt a jótékony hatások. Az orvoslatban, emésztésben, alvásban,stresszben,stb...stb...Nem másolom, be, nézzetek az oldalra ha van kedvetek. Természetesen a mértékletes és tudatos fogyasztásról van szó. A sok semmiből se jó.”
 • 46. JunkieBoy 2009. november 04. 12:35
  „fiatal azt is számold meg emnyi agysejtedet ölte meg:)”
 • 45. fiatal 2009. november 04. 06:46
  „Majd ha az alkoholról lesz cikk, akkor az alkoholt is be fogom ide illeszteni csak figyelmeztess rá és már teszem is.
  Egyre azért vigyázzunk ezen beszélgetés közben, nehogy az jöjjön ki a végén,hogy a fű nagyon jó dolog...A mondanivalónkban, mint már mondtam a lényeg a Mértékletesség.Mert rövidtávon örömöt okoz ugyan, de hosszútávon rendszeres fogyasztás mellett cudar dolgokra képes a fű.Természetesen az alkohol is, ha rendszeresen iszik az illető.Éppen tegnap este iszogattam egy kis villányi vörösbort és roppantul jól esett.itt van a reggel és semmi bajom sőt ha minden igaz akkor a lépem ezek után több vörösvérsejtet tárol.:)”
 • 44. JunkieBoy 2009. november 04. 01:19
  „Fiatal: Te pont az ellenző oldal szemszögéből találtad meg a dolgokat...probáld meg független forrásból megnézni szinte ugyaneggyni jót is irnak róla... akkor hasonlisd össze egy alkohol elemzéssel máris nem olyan tragikus a helyzet.. Én már utánna olvastam több helyen azért valójában nem igy szól a fáma mint ahogy itt le van irva de nem áll messze az igazságtól!”
 • 43. fiatal 2009. november 03. 22:46
  „A marihuána (THC = tetra-hidrocannabinol) egy kifejezetten erőteljes, kellemes érzetet biztosító, mérgező anyag. Hatással van a központi idegrendszerre, megváltoztatja és károsítja az agysejteket, amelyek kontrollálják a gondolkodást, az érzelmeket, az örömérzetet, a koordinációt, a hangulatot és a memóriát. A ,,fű" szintén károsítja az agyalapi mirigyet, amely szabályozza az éhség- és szomjúságérzetet, a vérnyomást, a szexuális viselkedést.

  A marihuána hatóanyaga már kis mértékű fogyasztása esetén is felgyülemlik az agyban található idegsejtek között lévő mikroszkopikus szabad helyeken (szinapszisok). Ez az elzáródás lassítja és csökkenti a kritikus információármalást az agyban - így pl. a test jelzései nem jutnak el a megfelelő helyre, vagy hamis jelzések továbbítódnak. A marihuána-fogyasztónál gyakori tünet a megnövekvő éhség- és szomjúságérzet, vizelési inger. Ugyanakkor sérül az észlelési (percepciós) képesség is, ezért gyakran fellépnek többek között vizuális, audio természetű hallucinációk is.

  Hosszú távú használata során a marihuána fiziológiás hatására az agy megszünteti azon kémiai anyagok termelését, amelyek a jó közérzetet, a harmónia, kiegyensúlyozottság természetes érzetét okozzák, így a fogyasztónál egy bizonyos rendszeresség nyomán kialakul a lelki (érzelmi) függőség után a kémiai függőség. A marihuána-függővé vált személy elveszti az észlelés, gondolkodás és a valóságlátás eredeti minőségét, szellemileg és lelkileg leépül. A marihuána fogyasztón elhatalmasodik a fogalmak és gondolatok alkotásának nehézsége, mérlegelését nehezíti a gyenge koncentráció, a természetes motivációk elvesztése. Mindennapjait a széles hangulatingadozás, agresszió és ellenséges viselkedés, valamint a depresszió, szorongás és paranoia teszik pokollá.

  A mariuhána tipikus fogyasztása irritációja folytán növeli a gége- és nyelőcsőrák kialakulásának kockázatát. Füstje jelentős károsodást és pusztítást okoz a tüdőben, így csökken a tüdő oxigénhozó és szén-dioxid eltávolító képessége. Lerakódásai elősegítik a hörgők begyulladását, megvastagodását és a nagyobb mértékű nyálkaképződését, amelynek hatására keskenyebbé válnak a légutak. A marihuána füstje kétszer annyi kátrányt tartalmaz, mint a hagyományos cigarettafüst ezáltal nagyobb mértékben növeli a tüdőrák, a tüdőgyulladás, és fertőzés kialakulásának kockázatát.

  Mára a kutatások igazolták, hogy növekedésben, fejlődésben, az energiaszint stabil fenntartásában és a szaporodásban szerepet játszó mirigyek, szervek és hormonok hálózatát is károsítja a marihuána (agyalapi mirigy, pajzsmirigy, gyomor, nyombél, hasnyálmirigy, mellékvese, here, petefészek). Ezek mellett rombolja az immunrendszer azon képességét, hogy megvédje magát és a testet a támadó baktériumok, vírusok, kémiai anyagok, idegen részecskék, paraziták, gombák, egyéb mikororganizmusok és fertőzések ellen, valamint csökkenti az immunrendszer azon képességét, hogy védje a testet és megakadályozza a burjánzó (rákos) sejtek növekedését. Közvetlenül károsítja a gerincvelőt és a belső elválasztású mirigyeket.

  A marihuána használata csökkentheti és károsíthatja a spermákat, azok számát és sebességét, valamint a szexuális vágyat. A nőknél a petesejtet károsítja, negatívan befolyásolja a peteérést, megzavarja a menstruációs ciklust és megváltoztatja a hormonszintet. A terhesség alatti rendszeres fogyasztás csökkentheti a születéskori testsúlyt és a magzati alkoholfogyasztásos szindrómához hasonló fejlődési rendellenességeket eredményezhet (túl kicsi fej, elégtelen növekedés és fejlődés). A marihuána és származékai fogyasztásának pedig a legújabb ismereteink szerint károsíthatja a kromoszómákat, amelynek eredményeképpen a sejtek rendellenesen működnek, és torzul az örökítőanyag-állomány is.

  Ezt legalizálni?”
 • 42. beleptem 2009. november 03. 22:34
  „"Ha valaki nem tudja magát jól érezni minden nélkül -csak a saját endorfintermelésével- az régen rossz!"

  Pedig kevesen tudják úgy jól érezni magukat. Egy szórakozóhelyen vagy isznak vagy illegális droghoz nyúlnak, vagy mindkettő.
  Aki teljesen józan az kevés, még akkor is, ha vezet (sicc)”
 • 41. Betus 2009. november 03. 22:27
  „Az valóban igaz, hogy akár legalizálják, akár nem, mindig lesznek drogfogyasztók.
  Nem tartom jó dolognak. Nem ítélem el azokat, akik drogoznak, de nem is fogom őket vállon veregetni. Tulajdonképpen önszántukból menetelnek egy betegségbe, függőségbe. Igaz, nem okoz fizikai függőséget a marihuána, de lelki függőséget igen.
  Nem hiszem, hogy helytálló az a kijelentés, miszerint "Mit érdekel engem, hogy drogozik, magát teszi tönkre, nekem nem árt vele!" A drogok, így a marihuána is rontja a reflexeket. Nem csak akkor, mikor be van tépve az illető... Könnyebben okozhat balesetet. Akár veled is ütközhet frontálisan! Mindjárt nem mindegy, igaz?
  Az alkohol és a cigaretta sem jobb, én nem áltatnám magam ezzel. Az alkohol is egy módosult tudatállapotot eredményez. Hogy valaki bealszik-e részegen, vagy tör-zúz, egyéne válogatja.
  A cigarettát meg eleve nem kedvelem... Utálom, amikor lépten-nyomon az arcomba fújja a szél a mellettem álló füstjét. Meg vezetés közben szintén balesetek okozója lehet.
  Nem tudom megérteni, hogy miért kellenek ezek a szerek ahhoz, hogy valaki megnyugodjon, vagy felpörögjön. Ha valaki nem tudja magát jól érezni minden nélkül -csak a saját endorfintermelésével- az régen rossz!

  Néhány link érdekességképp:
  http://www.mindentudas.hu/mindentudasegyeteme/20041124fuvezve.html
  http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/20040822/a_marihuana_igenis_veszelyes/
  http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=288”
 • 40. JunkieBoy 2009. november 03. 22:05
  „Rick! Respect:)”
 • 39. rick 2009. november 03. 19:50
  „37.

  Te már csak tudod, hogy pillanatok alatt lenyomoznak :) Vagy még nem?

  Ne fáradj, a legalizálás pártiak még egyesületet is alapíthattak, amely legálisan működik.
  Nem a véleményalkotás számít bűncselekménynek, hanem a szerrel való visszaélés.
  Aki véleményt alkot nem feltétlen bűncselekmény elkövetőjeként teszi.
  Nem mindenhol van tiltva az amiről beszél, a tapasztalata származhat onnan is.

  Tedd meg a feljelentéseidet aztán járogass el a rágalmazásért ellened indított perek tárgyalására.”
 • 38. JunkieBoy 2009. november 03. 18:25
  „moderálva sértő”
 • 37. Reális 2009. november 03. 18:04
  „moderálva”
 • 36. JunkieBoy 2009. november 03. 17:03
  „Fiatal: A zsir sejtek megkötik a THC-t ott van ezért nem adhatsz vért.... az onnan később ürül... de nem vagy kész tőle addig még ki nem ürül:) és nem öli a gyomrod a májad a szived.... sőt immunrendszer stimuláló hatása van... de nézz utánna már mondtam...”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menhelyről a világbajnokságra

A szárföldi Onután Róbert kutyája a legjobb magyarként hatodik lett egy ausztriai világbajnokságon. Tovább olvasom