Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Frissítésre van szükség

Kapuvár városvezetéséről Magyar Attilát és dr. Horváth Ferencet is megkérdeztük.

Beszámoltunk róla, hogy Kapuvár polgármestere és alpolgármestere értékelték az elmúlt két és fél évben végzett munkájukat. A város képviselő-testületének két frakcióvezetőjét, Magyar Attilát és dr. Horváth Ferencet kérdeztük: ők miként látják a városvezetők tevékenységét?

Magyar Attila
– Az elmúlt két és fél év nehéz időszak volt, köszönhetően az országosan is tapasztalható gazdasági állapotnak – kezdte Magyar Attila. – Ennek ellenére nem vagyunk elégedettek a polgármester és az alpolgármester munkájával. A városban hiány van világos célmeghatározásból, hosszú távú stratégiából, koherens együttgondolkodásból. Az elmúlt időszakban jellemzővé vált és felerősödött az a számunkra nem elfogadható stílus, amelyet dr. Biró Péter a képviselőkkel szembeni kommunikációjában használ. A polgári frakció úgy érzi, hogy a következő ciklusban nem lenne szerencsés a város szempontjából, ha a polgármester személyében nem történne változás. Az emberek véleménye beszélgetéseink során szintén ezt erősítik meg.

Azt pedig egyáltalán nem gondoljuk, hogy Biró Péter nélkül „összeomlik a birodalom". Az alpolgármester úr munkáját nehéz megítélni. Statisztikát készítve viszont az elmúlt időszak testületi szavazásairól érdekes következtetésre jutnánk. Még széles körű egyetértés esetén is előfordul, hogy egyedül ő nem támogatja a határozatot. Az pedig kivételes eset, ha a polgári frakcióval együtt szavaz. Mi a nyílt párbeszéd hívei vagyunk, a város ügyeiről, aktuális kérdéseiről bárkivel szívesen beszélgetünk. Akikkel az önkormányzati munka során együtt kell dolgoznunk, az esetleges személyes sértettségeket félretéve igyekszünk a város javát szolgáló döntéseket hozni.

dr. Horváth Ferenc
Fontos azonban az irány meghatározása és ennek következetes képviselete. Koncepciótlan döntések esetleges sikerében ugyan könnyű tetszelegni, de ezek célra semmiképpen nem vezetnek. Bátrabb hitelfelvétellel pedig lehet egy pozíció népszerűségét fenntartani, de ez nem fogadható el a város eladósodása árán.

Az MSZP-frakció vezetője, dr. Horváth Ferenc szerint fiatalabb, a város érdekeit szem előtt tartó vezetésre van szükség.
– A magyar valóság visszatükröződik kisvárosunk életében – válaszolt dr. Horváth Ferenc. – Vannak nálunk lényegesen jobban fejlődő, iparosodó, ezáltal több saját erővel rendelkező önkormányzatok.

Az önkormányzat érdekérvényesítő képessége szerény. Függetlenül a kormányoktól, a város egyetlenegyszer sem jutott kiemelkedően magas központi támogatásokhoz. Úgy gondolom, hogy a menedzserszemléletnek sokkal inkább kellene érvényesülnie a város vezetésében. Nem lekicsinylendő, ami Kapuváron történt, de talán egy fiatalabb, dinamikusabb, persze nem feltétlenül a saját és baráti kör érdekeit kiszolgáló városvezetés és képviselő-testület felfrissülést, pezsdülést hozhatna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legjobb ítélethozó a közvélemény

Az elmúlt képviselő-testületi ülésen számolt be a ciklusban elvégzett munkájáról dr. Biró Péter polgármester és Cserpes András alpolgármester. A város két vezetőjét arra kértük, hogy röviden értékeljék az elvégzett munkát, illetve számoljanak be terveikről, elképzeléseikről. Biró Péter a nehéz anyagi helyzetről, a testületi ülések viszonylag békés hangulatáról beszélt. Tovább olvasom