Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Forintosított falunapok

Rábaköz - Napjainkban nagy divat a községek évente megrendezett falunapja. A rendezvények költségeinek harmadát-kétharmadát állják a falvak, a többit támogatásokból szedik össze. Százezres-milliós tételekről van szó.
Élvezetes programok, előadások, érdeklődő emberek. A divatos falunapokra sok ember látogat el. Utánajártunk, vajon mennyi pénzt költenek a községek e programokra.

Szalay Imre, Bősárkány polgármestere elmondta: évről évre milliós tételről van szó. Az önkormányzat megközelítőleg háromszázezer forinttal támogatja a programot, a többit, azaz a költségek 70 százalékát pályázatokból, támogatói pénzből fedezik.

– A falunapi rendezvényekre az önkormányzatnak elkülönített számlája van, melyből fedezi a program egy részét, míg a megmaradt hányadot elszármazott pordányiaktól, illetve helyi szervezetek felajánlásából fizetjük – mondta Pásztorné Szakács Gabriella helyi polgármester.

Rábakecöli falunap: Idén a tavalyihoz hasonló költségvetést terveznek. Fot: Kisalföld-archívum
Rábakecöli falunap: Idén a tavalyihoz hasonló költségvetést terveznek. Fot: Kisalföld-archívum

Vadosné Varga Katalin, Egyed polgármestere elmondta, a falu közel félmilliót költ a falunapokra, ebből háromszázezer forintot áll a falu. A hiányzó harmadot Egyeden is a magánvállalkozók, illetve a falubeliek hozzájárulásából fedezik.

– Acsalag idén a falunapot mintegy kétszázezer forintból gazdálkodta ki, ugyanis a rendezvényen több helyi fellépőnk is gondoskodott a szórakozásról. A pénz egy részét a község adta – tájékoztatott Jéger Mihály acsalagi polgármester.

Tuba Erik, Rábakecöl első embere elmondta: a tavalyi falunap valamivel több mint hétszázezer forintba került, melyből közel félmilliót állt az önkormányzat, a többit támogatóiktól szedték össze.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tökös Búcsú lovakkal

Kapuvár - A helyi Anna-napok rendezvénysorozata az idei évben új elemmel bővült. A szervezők… Tovább olvasom