Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Forgalmirend-változás Csornán

A városi képviselő- testület júniusi ülésén a település közlekedését érintő forgalmirend-változásokról döntött.

Az új szabályok szerint a vágóhíd melletti murvázott út egyirányú lett a vágóhíd felől az Új élet utca irányába. A Táncsics Mihály utca 9. és 21. számú ingatlanok előtti szervizút szintén egyirányú, a templom irányába. A szervizúton ugyanakkor megszűnt a súlykorlátozás.

A Soproni utca északi oldalán, a Volán-telepnél lévő szervizúton megállni tilos közúti jelzőtáblát helyeztek ki. A Palotasor, a József Attila utca, az Eötvös utca, valamint az Andrássy utca egyirányú forgalmi utat jelző táblái alatt a kerékpárosok forgalommal szemben haladását engedélyező kiegészítő táblákat helyeztek el.

A rendelkezés szerint tilos a Kórház utca Erzsébet királyné utca felőli jobb oldalán a büfé épületétől a megállás és várakozás. Változás lesz az is, hogy a Templom utca is egyirányú lesz a templomtól a főút irányába.

Olvasóink írták

 • 11. Jerry 2010. szeptember 11. 07:53
  „Hát a kedves testület megint bebizonyította szakértelmét.A Templom utca felöli behajtás megtiltásával ráküldik a belváros forgalmát a már amúgy is túlterhelt,ráadásul iskola és temető, bevásárló központok gyalogos forgalmával is terhelt körforgalomra. Végül is közel a kórház, temető, nem kell majd messze vinni a sérülteket, sőt akár saját lábukon is eljuthatnak majd oda.A forgalom elemzések szerint a városi dugók oka a körforgalmak csekély áteresztő képessége.A városra zúduló két főút forgalmát az elkerülő út hiányában nem tudják már elvezetni. Normális tervezéssel pl ezen lehetett volna segíteni,pl úgy, hogy a Templom út befelé legyen egy irányú, és a Szent István téren a körforgalmat megfordítani, hogy a téren a piac idején is lehessen közlekedni,mivel ott üzletek,gyógyszertár és irodák is vannak.Ezzel új parkoló helyet is lehetne kialakítani, ami nagyon kellene.Ugyancsak célszerű lenne az Andrássy út forgalmát vissza állítani,mert így bizony jelentős forgalom növekedése van a park utcának,ami ugye Lakó pihenő övezet táblával védett. Talán úgy akarja a város vezetése csökkenteni a nem rájuk szavazók számát, hogy rossz forgalomszervezéssel balesetveszélyes helyeket teremt? Hát ha az volt a céljuk, sikerült...”
 • 10. fer 2010. szeptember 03. 07:43
  „Nem tudom kit zavart, hogy a volán előtti szerviz uton kötelező pihenő idejét töltő kamion parkol. A döntéshozókna nyiván fogalmuk sincs arról, hogy milliós büntetéseket szabnak ki az úgynevezett túlvezetésért. Megállni pedig ott kell ahol elérkezett a pihenésre való idő, csakhogy éppen megállásra alkalmas hely nincs! 22-es csapdája.”
 • 9. fatuja 2010. szeptember 02. 09:37
  „Ennyit a szabad vélemény nyilvánításról. Tisztelt moderátor, ezennel a kijelentő mondatot kérdőmondattá alakítom. Remélem így nem sérti az elveiteket.
  Szóval:
  que, te beteg vagy?”
 • 8. LuckyLooser 2010. szeptember 02. 01:28
  „Mátyás...!

  Ha a Táncsics utca felől a (közvetlen) belvárosba akartál menni kocsival , eddig is be kell menned a a körforgalomba, mivel a Templom utcából csak jobbra hajthattál ki.”
 • 7. qeu 2010. szeptember 01. 18:44
  „Javaslom:
  - a Táncsis és a Jázmin utcákat összekötö utcák egyirányusítását, egyik jobbra, másik balra, így nem menne jobban tönkre egyik utca sem.
  - az Arany János utca elejének - Ifjúsági lakótelepig - történő egyirányusítását.”
 • 6. 1120 2010. szeptember 01. 18:34
  „A cammogó kamionok mögött haladva jól jött néha, hogy a Templom utcán keresztül az ember egérutat nyerhetett...
  Más. A kórház mögötti büfé mellett kialakított parkolókat miért kell felszámolni? Nem igazán értem...”
 • 5. Mátyásfeketeserege 2010. szeptember 01. 12:38
  „Én azt tudom hogy kavicsos az út mert nem lakok tőle messze, de naponta max 20 autó ha elmegy ott, tehát elég ritka ha két autó jön szembe, add 2 ha ez eddig jó volt(20 éve biztos) most mért nem?
  Engem igazából nem zavar de ha ott laknák biztos bosszantana mert ha a Bognár doki volt háza mellett laknák vagy az mellett akkor mindig körbe kell kerülnöm az egész játszóteret, mert sosem tudni hogy a rend őrei honnan nézik hogy behajtottam a tilosba, a másik meg az hogy mivel murvás az út sokkal nagyobb lesz a por is mert most végig kell hajtani az egész úton annak is aki eddig max 20 méret ment rajta.

  Kedves Verka7 ha csak az út széllessége miatt egyirányúsították az utcát akkor fél Csornát le lehetne gyirányusítani mert nem fér el rajtuk 2 autó és forgalmas utakra gondolok.”
 • 4. fatuja 2010. szeptember 01. 11:57
  „Unatkozó önjelölt "politikusok" bugyuta döntései.... Ettől mi lesz jobb? Ezekben a kis utcákban amúgy sincs nagy forgalom. Mi értelme????????????????? Valaki magyarázza el szépen, legyen olyan kedves!”
 • 3. Goldman 2010. szeptember 01. 10:59
  „1: a kavicsos útra gondolj....a másik részében igazad van”
 • 2. Verka7 2010. szeptember 01. 10:48
  „Ha látnád a szervizút szélességét,akkor nem vonnád kétségbe az egyirányúsítást,kedves Mátyásfeketeserege!”
 • 1. Mátyásfeketeserege 2010. szeptember 01. 09:26
  „Nemtom melyik okos agyszüleménye volt a Táncsics Mihály utca 9. és 21. számú ingatlanok előtti szervizút egyirányúsítása. valamint a Templom utca egyirányúsítása ráadásul a templomtól a főut irányába. Aki eddig pl a városba volt kocsival és pl a Táncsics Mihály utcába lakik azok le tudtak itt menni és nem kellett a körforgalomba bemenni és a dugóba állni. Valamint kevesebb autó mászkált a Hunyadi iskola előtt is, de az enyirányusitás következményeként szerintem a Széchenyi iskola előtt is több autó fog elmenni mint eddig.
  Látom a forgalom szervezési képesség az nulla.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptember 1-jétől bővített menetrend Csorna és Pápa között

A júliusban újraindított vasútvonalak a bevezető időszak napi 4-6 járata helyett ősztől 8-16… Tovább olvasom