Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Fontos az ár és a minőség a rábaközben

Rábaköz - Árérzékenyek a rábaközi vásárlók. Bevásárláskor azonban fontosak az egészségügyi szempontok, ám nem játszanak nagy szerepet a megyeszékhely nagy bevásárlóközpontjai.
Messze vannak tőlük bevásárlásra a megyeszékhelybéli multik

„Mit veszünk, mit eszünk?" címmel lapunk megkérdezte a rábaközi olvasókat bevásárlási szokásaikról. A Kisalföldnek nyilatkozók elmondták, fontosak a megvásárolt termékek árai, ám a napi beszerzési körutakból jobbára kimaradnak a megyeszékhely nagy bevásárlóközpontjai.
Szinte csak a helyi boltokra támaszkodik a csornai Sulyok család. Az apa alkalmazottként dolgozik, az anya négy gyermekét neveli otthon, ám néha „kék könyvesként" fizetéskiegészítő munkát vállal.

Nem éri meg sokat utazni

Sulyokné Laskó Mónika elmondta, a bejövő havi pénzmennyiségből több mint hatvanezer forintot költenek a mindennapi szükségletek kielégítésére.

A Sulyok család helyben vásárol, de néha Ausztriába is átmegy.
A Sulyok család helyben vásárol, de néha Ausztriába is átmegy.


– Hetente kétszer nagybevásárlást tartunk férjemmel, hiszen a négy gyermek nap mint nap igényli a friss ételt, italt – mondta az anyuka. A vegyi áru és élelmiszer zömét a helyi áruházakból szerzik be, de például a zöldségnél már megválogatják azt, hogy melyik boltból vásárolnak.
A csornai kisboltokat a pékáru és a tejtermék beszerzésekor részesítik előnyben. A négygyermekes anyuka kijelentette, a megyeszékhely nagy bevásárlóközpontjai messze vannak és véleménye szerint árban sem éri meg több tíz kilométert utazni a kedvükért. A húst, a tojást és a friss zöldséget egyelőre még a szülői házból szerzik be.

Sulyokné hangsúlyozta, vásárlásakor a legfontosabb szempont az áru árfekvése, ám van olyan termékcsoport – például a tejtermékek –, ahol az áru minőségi paraméterei szerint vásárolnak.

– Bevásárlásaimat általában a gyermekekkel együtt végzem, ezáltal néha édességet is veszek nekik. Emellett gyümölcsöt is vásárolok, ez utóbbi azonban nagyon drága a környéken – mondta a négygyermekes anyuka. A helyi áruházak akcióit rendszeresen figyelik, de a szomszédos Ausztriából is beszerzik az olcsóbb, főleg vegyi árukat.

Nem a reklámok szerint

Nem hiányolja a nagy áruházakat Bognár Csaba sem. Az egyedül élő fiatalember elmondta, jobbára a megszokott márkákhoz és a megszokott boltokhoz ragaszkodik.

– Nagybevásárlásaimat általában kéthavonta végzem, ám ekkor sem ragaszkodom a nagyobb áruházakhoz – mondta Bognár Csaba. Ilyenkor szinte a lakás teljes szükségletét megveszi, a „maradék" napi vásárlásokhoz a helyi kisboltokat részesíti előnyben. – Nem mondhatnám, hogy túlzottan árérzékeny lennék, fontosabb szempont, hogy könnyű legyen a rakodás és olyan termékeket vásároljak, amiket ismerek. Nem hatnak rám a reklámok, általában a megszokott termékeket keresem – mondta a fiatalember.

Nem csak egy helyen

– A két-három havi nagybevásárlás szükséges, ám nem fontos programja az életünknek – mondta a kapuvári Kovács Mária. Ketten gazdálkodnak a közös kasszából, napi szinten és hetente vásárolnak. Ez utóbbiakat a helybéli áruházban végzik, mint mondta, fontos szempont a termékek ára. – Nem mindent egy helyen szerzünk be, igyekszünk a legjobb minőséget a legjobb áron megvásárolni – mondta a huszonéves fiatal lány. A győri nagyáruházakat igyekeznek elkerülni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

60 éves a Hunyadi-Gimnázium

Csorna - Idén hatvanéves a Hunyadi-gimnázium. A születésnapot Hunyadi-héttel ünnepelték, az elmúlt… Tovább olvasom