Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Folyamatosan fejlődő Interfa

Szany - A jelenlegi félezret meghaladó dolgozói létszám mellett kétszer annyi – részben határokon túli – bedolgozót is foglalkoztat a rohamosan fejlődő, német tulajdonú szanyi Interfa Kft.
A cég története 1988-ban kezdődött, amikor német befektetők jelentek meg a Rábaközben és „szemet vetettek" a Csornai Bútoripari Szövetkezet szanyi részlegére. Az üzlet mindkét fél megelégedésére hamarosan megköttetett. Ám az akkori eladók talán nem is gondolták, hogy alig két évtized elteltével a térség egyik legnagyobb termelőegységévé növi ki magát az egykori kisüzem.

– A németek 1988-ban vásárolták meg a Csornai Bútoripari Szövetkezet szanyi üzemét – idézte fel a múltat Huszár Ferenc üzemvezető. – Az első időkben folytattuk az asztalosipari cikkek gyártását, jelenlegi termékeink, a különböző ülőgarnitúrák készítését pedig 1998-ban kezdtük. Abban az évben indítottuk a munkát a varrodában, miután a varrónők hat hónapot töltöttek betanuláson a német anyacégnél. Az asztalos üzemet új gépekkel szereltük fel, s dolgoztak az emberek a kárpitosrészlegben is.

Wild Ferenc ügyvezető igazgató szerint időközben folyamatosan bővítették az üzemet. Ma már a különböző munkafolyamatokat – asztalos, összeállító, varró, kárpitos – más-más területen végzik.
– Kétféle logisztikai részlegünk van, egyikből közvetlenül az áruházakba, másikból a német központba szállítunk – tette hozzá az ügyvezető igazgató, aki azt is elmondta, hogy

jelenleg több mint 530 dolgozót foglalkoztatnak, de mint fogalmazott, újabb munkatársakra lesz szükség, ugyanis továbbfejlesztik a termelőtevékenységet.

A dolgozók nagy területről járnak Szanyba, amely északon Csornáig, sőt, Kapuvárig, délkeleten Kenyeriig, délen Pápáig, keleten Tétig tejed. Az emberek a cég által bérelt autóbuszokkal utazhatnak a munkahelyükre és haza. S ezért nem kell utazási hozzájárulást fizetniük. Hetente öt napig két műszakos a munkarend az üzemben.

A több mint félezres dolgozói létszám mellett kétszer annyi bedolgozót is foglalkoztatnak. Több magyarországi település mellett Szlovákiából és Romániából is szállítanak alkatrészeket, részegységeket Szanyba.
Az Interfa Kft.-nél szinte folyamatos a fejlesztés. S mivel kevés volt a terület a terjeszkedéshez, az önkormányzat segített az ipari park bővítésével.

Még egy patakot is eltereltek, hogy az se legyen gátja a fejlődésnek. A most készülő csarnokokkal együtt 25 ezer négyzetméter lesz a beépített terület.

Jelenleg a logisztikai központot fejlesztik, ami háromezer négyzetméter bővítést jelent. A korábbi raktárhelyiségekben pedig a termelést növelik. Egyelőre tizenkét úgynevezett összeszerelő utca van, jövőre már tizennégy lesz. Így mintegy nyolc százalékkal növelik a termelést, hisz az előrejelzések alapján nem számítanak a kereslet csökkenésére a piacon.

Azt mind Wild Ferenc, mind Huszár Ferenc megerősítette, hogy a cég német tulajdonosa hosszú távra tervez a több milliárd forint árbevételt produkáló Interfa Kft.-vel. Ezért olyan szak- és betanított munkásokat kívánnak foglalkoztatni, akik tartósan kötődnek munkahelyükhöz. Tehát a cég vezetői szerint az Interfa Kft. a térség jelentős foglalkoztatójaként továbbra is fontos szerepet vállal a Rábaköz ipari termelésében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alapítványi támogatás csornai hallgatóknak

Csorna - Három felsőfokú oktatási intézményben tanuló diákot támogat idén a csornai Ösztöndíj… Tovább olvasom