Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Földsziget önálló szavazókör nélkül

A közigazgatásilag Csornához tartozó Földszigeten az októberi önkormányzati választás idejére sem lehet önálló szavazókört létrehozni.
A választási eljárás nyilvánossága érdekében a pártsemleges kampánytervről tájékoztatta a sajtó helyi képviselőit Csornán a városházán dr. Harsányi Ernő, a helyi választási iroda vezetője és helyettese, dr. Balogh László. Elhangzott: megválasztották az októberi helyhatósági választáson közreműködő helyi választási bizottságot. Ennek elnöki teendőit Borsodi András látja el, helyettese Petényi László, a választott tag Horváth Gézáné, a póttagok Molnár Jenőné és Zsemlye Sándor.
Dr. Harsányi Ernő érdeklődésünkre elmondta, hogy a közigazgatásilag Csornához tartozó Földszigeten nem lehet önálló szavazókört létrehozni, a lakosság alacsony száma miatt a jogszabály erre nem ad lehetőséget. Azonban – a tervek szerint –, akárcsak a korábban, az önkormányzat október 20-án is – délelőtt és délután egy-egy alkalommal – autóbuszt biztosít a földszigetiek számára, hogy Csornára utazhassanak és leadhassák szavazatukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színjátszók: a nagyapa kezdte, az unoka folytatta

Egykoron népszerű színjátszó csoport működött Csornán, amely csaknem négy évtizede tartotta utolsó… Tovább olvasom