Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Föld helyett újra szeméthegy

Ismét szeméttel teli a határ Kónyban, az úgynevezett Tökös-tónál. A polgármesteri hivatallal történt egyeztetés után csak földet és kerti hulladékot lehetne lerakni Kónyban a Tökös-tónál.
Ismét szeméttel teli a határ Kónyban, az úgynevezett Tökös-tónál. A polgármesteri hivatallal történt egyeztetés után csak földet és kerti hulladékot lehetne lerakni Kónyban a Tökös-tónál. Ám megtalálható itt az autógumitól a háztartási hulladékon keresztül a rossz tévéig minden.

Aller Imre polgármester elmondta: a község minden évben megpróbálja rendbe tenni a területet, ledózerolják az időközben belopott anyagokat. Viszont a lerakás megakadályozására az önkormányzatnak nincs lehetősége. Sőt, nemcsak a községből, hanem vidékről is hordják ide a szemetet. Aller Imre szerint a megoldás nem egyszerű, az emberek viselkedését kellene átformálni, a környezettudatos magatartást erősíteni.
A község a Mosonmagyaróvár Nagytérség Hulladékgazdálkodási Projekt tagjaként pályázott modern hulladékgazdálkodás kialakítására. A polgármester szerint a pályázat keretében nemcsak az említett terület rekultivációja valósulhat meg, de sor kerül a gyűjtőedények cseréjére, hulladékszigetek kialakítására és hulladékudvar építésére is Kónyban. A hulladékudvar építési engedélyének kiadása folyamatban van. Ide el lehet majd helyezni azt a szemetet is, amit sem a gyűjtőedényekbe, sem a hulladékszigetbe nem lehet lerakni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új társulás is kényszerszülött lesz

Zöld Péter szilsárkányi polgármester szerint nemcsak a gyermeklétszám csökkenése játszik közre… Tovább olvasom