Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Fogyóeszköz a vízcsap

A csornai temetői fejlesztések között mostanában a vízcsapok cseréjét is említeni kell.
A Kisalföld július 8-i számában írtunk a csornai temetők fejlesztéséről. Elkészült például a Szent Antal-temető előtti parkoló, tervezik az Prangyal melletti felújítását, illetve kiszélesítették a hozzá vezető járdát. Abdai Imre, a sírkerteket kezelő Jószív kft. kirendeltségvezetője most azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy a bősárkányi úti temetőben tönkrement az egyik vízcsap. Mint kiderült, nem először.

– Most már azt mondhatom, hogy a csornai temetőkben a csap fogyóeszköz. Az Prangyalban például ilyen csapfogyás még nem volt, idén már hármat-négyet kellett cserélni, ugyanígy a Szent Antalban – mondta a Kisalföldnek Abdai Imre. – Nem mondom, hogy vandál kezek rongálják meg a kifolyókat, elég egy rossz mozdulat is. Természetesen nem tudjuk a legdrágább, legerősebb csapokat felszerelni, de közös érdekünk, hogy vigyázzunk rájuk. Ha véletlenül mégis tönkremegy, a temetők bejáratánál feltüntetett telefonszámon azonnal értesíthetik a hozzátartozók a cég ügyeletesét.

Abdai Imre szerint ez esetben nem fordulhatna elő az, ami a legutóbbi hétvégén megtörtént: a kirendeltségvezetőt hívták fel vasárnap azzal, hogy ömlik a víz, de hogy mennyi folyhatott el addig, senki nem tudja. „Számlázáskor pedig csodálkozunk azon, hogy mennyi vízdíjat kell fizetnünk a temetők után – jegyezte meg Abdai Imre. – Mi megpróbálunk a temetőkben fejleszteni, esztétikussá tenni, de ehhez fontos a hozzátartozók együttműködése is."

A csornai temetőkben nemrégiben kivágták a síremlékekre veszélyes fákat, helyükre tujákat ültetnek. A sírkertekben sok problémát okoznak a gondozatlan sírok, amelyek megváltását ugyan befizették, de nem látogatják. Abdai Imre arra is felhívta a figyelmet, hogy a Jószív kft.-nek ezen sírok ápolására kapacitása nincs.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonhárom csapat a bográcsok mellett

Sopronnémetiben a hétvégén több volt a vendég, mint a helyben lakó. Szombaton tartották ugyanis az idei falunapot a településen, amely úgy tűnik, egyre inkább a Rábaköz egyik vonzó eseményévé növi ki magát.
Az egész napos rendezvényről most sem maradtak el a hagyományos programok, így a főzőverseny sem, melynek nyertesei leginkább azok voltak, akik elfogyasztották a helyszínen készült finomságokat. Tovább olvasom