Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Fogászat a kompromisszumkészség határán

Kapuvár - A kapuvári önkormányzat átalakítja a város fogászati körzeteit. Az eddigi négy helyett három vegyes és egy iskolafogászati körzetet hoznának létre.
– Az átalakítást végző ad hoc bizottság arra a megállapításra jutott, hogy a kapuvári fogászati ellátás – melynek biztosítása önkormányzati feladat – nem teljes mértékben teljesíti azokat a követelményeket, melyeket önkormányzatunk elvárna – mondta Németh Csóka Gábor alpolgármester annak kapcsán, hogy a képviselők különbizottságot hoztak létre a helyi fogászati ellátás javítására. Az alpolgármester hangsúlyozta: az önkormányzattal szerződésben lévő, vállalkozó fogorvosok tevékenysége hagyott némi kívánnivalót maga után. Emiatt több lakossági bejelentés érkezett a városházára, melyekben a kapuváriak leginkább a péntek délutáni és szombati ellátást hiányolják, annak ellenére, hogy a vállalkozó orvosokkal évek óta fennálló megállapodás ezt tartalmazza.

– Bizottságunk egyik legfontosabb feladata volt annak vizsgálata, milyen módon lehetne a fogászat idejét az említett időpontokra kiterjeszteni – mondta az alpolgármester. Hozzátette, az eddigi négy vegyes körzeti beosztás sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért a bizottság három vegyes és egy iskolafogászati körzet kialakítására tett javaslatot. Az átalakítás során egy-egy körzet betegszáma az eddigi 3600-ról 4800-ra emelkedik, biztosabbá téve a finanszírozást is. Az iskolafogászat újraindítása pedig a megelőzést tenné még hatékonyabbá. Ennek nagy valószínűséggel majd a házhelyi rendelő ad otthont.

Dr. Kéri Edit: Nincs saját körzete, hónapok óta egy külföldön lévő fogorvost helyettesít. Fotó: Turbók Attila

– A bizottság tárgyalt az érintett orvosokkal is, ám kompromisszumkészségünk dacára jelenleg nem körvonalazódik egy mindenki számára megfelelő megoldás. Ez további tárgyalásokat tesz szükségessé – jelentette ki Németh Csóka Gábor. Hangsúlyozta azonban, az átalakítást mindenképpen végigviszik. Az alpolgármester úgy véli, a megoldás kulcsa jelenleg a fogorvosok kezében van, az önkormányzat elment kompromisszumkészsége határáig.

– Hosszú távú terveinkben egy olyan megoldás szerepel, hogy a gartai, a házhelyi és a központi városrész külön fogászati körzettel rendelkezzen – mondta Németh Csóka Gábor.

Olvasóink írták

  • 3. vili 2008. február 10. 13:24
    „Valóban ráférne a fogászati rendelésre az újítás. Ugyanis, amikor elmentem, azt mondta az asszisztens 3 hónap múlva tudok jönni. De ne aggódjak, mert a problémám nem sürgősségi. Hát, lehet. De 3 hónap múlva már biztosan az lesz. Tehát hiába akarom megelőzni a problémát, ezt Kapuváron nem tehetem meg. Sajna.”
  • 2. Kapuvári 2008. február 09. 12:51
    „Szerintem az említett doktornő (GY.M.) jól dolgozik, mégha a stílusa furcsa is!legalábbis nekem nagyon jól ,,megcsinálta,, a fogaim!a rendelésére időpontokat kaptam, és azokra pontosan bejutottam, érdemes volt felkeresni nem Kapuváron levő rendelőjét!”
  • 1. Várkonyi Gábor 2008. február 09. 10:05
    „Kapuváron a fogászati ellátás sajnos nem a legkorszerűbb, de azért nem panaszkodhatunk! Én az érintett "hónapok óta külföldön lévő fogorvos" körzetébe tartozom, és sajnos azt tapasztalom, hogy a helyettesítő fogorvosok száma egyre gyarapszik, cserélődnek, aminek az lehet az oka, hogy a betegek nincsenek megelégedve a "jelentkezőkkel". Nemrégiben volt Kapuváron dr. GY. M. fogorvosnő, akinek a munkája sajnos hagyott némi kivetnivalót, és emiatt kisebb "botrány" is kialakult a színvonalas fogászati ellátásban. A mostani helyettesítő doktornővel, dr. Kéry Edittel meg vagyok elégedve maximálisan, hiszen kevés fogorvosról mondható el, hogy "biztonságban érezzük magunkat a keze alatt"; ő ilyen. Sok sikert kívánok a kapuvári rendelőintézetben való munkájához!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bankrablás bűvésztrükkel

Csorna–Sopron - Trükkös tolvaj járt szerdán az Erste Bank csornai, soproni és kőszegi… Tovább olvasom