Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Főállású alpolgármestert választottak

A csornai képviselő-testület alakuló ülésén Gyopáros Alpár személyében egy főállású alpolgármestert választottak.
A csornai önkormányzat október elsején megválasztott képviselő-testülete tegnap délután tartotta alakuló ülését. Kovács János korelnök köszöntője után Borsodi András, a helyi választási bizottság elnöke tartott tájékoztatót az önkormányzati választás végleges eredményéről. Egyebek mellett elmondta, hogy 8776 választópolgár közül 5856 élt szavazati jogával és ez 66,73 százaléknak felel meg. A tíz egyéni képviselői helyre 48-an pályáztak. A továbbiakban a választási bizottság elnöke körzetenként ismertette a szavazás eredményét. Jelezte, hogy a tíz megválasztott képviselő mellett heten – hárman az MSZP, egy az SZDSZ, ketten a Szülőföldünkért Egyesület, egy a Nyugdíjasok, Liberálisok Vidékért Egyesülete – a kompenzációs listáról jutottak be a testületbe.

A képviselők a megbízólevél átvétele után letették az esküt. Ezt követően a polgármester-választás eredményét ismertette Borsodi András. Bejelentette, hogy Turi Györgyre a választók 67,14 százaléka adta a voksát, ez 3907 szavazatot jelent. Az új polgármester átvette megbízólevelét, letette az esküt és ismertette programját. Többek között kijelentette, hogy a rendteremtés korszaka következik. Úgy vélte, a bizalmat nem szabad eljátszani. Mint fogalmazott, sem a győzelmi mámor, sem a hatalmi gőg nem befolyásolja városvezetői tevékenységét. Szólt arról is, hogy az önkormányzat komoly költségvetési hiánnyal küzd. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a város fejlődésében tapasztalható lemaradás behozható.

A továbbiakban a polgármester illetményét bruttó 489 ezer 500 forintban – ez azonos az előző polgármester illetményének összegével –, költségátalányát havi bruttó 122 ezer 400 forintban állapították meg. (A csornai képviselő-testület a korábbival ellentétben tizenhét tagú lesz, mivel Turi Györgyöt képviselőnek is megválasztották.)
Ezt követően a testület módosította szervezeti és működési szabályzatát, s megválasztotta a jogi és ügyrendi bizottságot, melynek elnöke dr. Bóna Norbert, tagjai Balogh János és Háncs Károly. Ezután főállású alpolgármesternek Gyopáros Alpárt választották meg titkos szavazással, egyhangúlag. Illetménye bruttó 320 ezer forint, költségátalánya havi bruttó 48 ezer forint. Döntöttek a képviselői tiszteletdíjakról is. Ezek összege 73 ezer 600 forint, bizottsági tagsággal együtt pedig 106 ezer 720 forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták az új csarnokot

Veszkényben átadták az AGI Hungária új üzemcsarnokát. A több mint hárommillió eurós beruházás következő lépcsőjeként – vélhetően jövő év elején – a Rábaközbe telepítik a cég országos központját. A világszerte közel hatezer dolgozót foglalkoztató Novomatic csütörtök délután avatta fel legújabb üzemcsarnokát Veszkényben. Tovább olvasom