Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Fő célpontok a családi házak

A Rábaközben ismét akcióba lendültek a betörők. A családi házakat tekintik szabad prédának. Nem árt hát az óvatosság.
Csornán a Lehel utcában az egyik családi ház udvarára a kerítésen átmászva jutott be az ismeretlen személy. Ezután a nyitott melléképületben talált csákány és ásó segítségével befeszítette a terasz ajtaját, meg egy kétszárnyas ablakot és máris a lakásban volt. A helyiségeket felkutatva különféle arany ékszerekkel, fényképezőgéppel, személyi iratokkal és készpénzzel távozott. Az okozott kár 150 ezer forint. Úgy tűnik, az utóbbi hetekben az ősi mezőgazdasági szerszám, az ásó, a betörők fontos segédeszközévé vált, hisz nem ez volt az első eset, hogy nem a kertet művelték vele, hanem bűncselekmény elkövetésére használták.
Ugyancsak Csornán a Hortobágyi utca egyik családi házában is betörő járt, miután beszakította a bejárati ajtót. Odabenn kutatott ugyan, de semmit sem vitt magával, ám így is kétezer forintos kárt okozott a rongálással.
Barbacson a József Attila utcában is családi házat szemelt ki az ismeretlen tettes. Besurrant a nyitott épület előszobájába és az ott talált táskát a benne lévő arany ékszerekkel és készpénzzel együtt ellopta. A kár 220 ezer forint.
Kónyban a Rákóczi utcában viszont nem tudta befeszíteni az egyik családi ház teraszának ajtaját az ismeretlen elkövető. Ezért aztán kénytelen volt dolgavégezetlenül távozni, azonban a rongálással ötezer forintos kárt okozott.

Az időpont közös

A bűncselekmények mindegyikét a késő délutáni vagy kora esti órákban családi házakban követték el. A rendőrség kéri, hogy aki az említett ügyekkel kapcsolatban információval rendelkezik, jelezze azt a 96/262-777-es telefonszámon, vagy a 107-es segélyhívón.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hövej: Marad a csipke

Megoldódott a höveji, idős csipkevarrók problémája és mégsem kell a végrehajtástól tartaniuk. A Tovább olvasom