Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Flóra Termál – Bővíteni kell a vízfelületet és a szálláshelyek számát

Egy évvel meghosszabbította a működtetői szerződést a kapuvári önkormányzat a Flóra termálfürdőben.

A strand üzemeltetőjével közösen dolgozzák ki a fejlesztési terveket. A felújítás évente hatmillió forintba kerül, a strand idén május végétől várja a fürdőzni vágyókat.

Kapuvár önkormányzata legutóbbi ülésén egy évvel meghosszabbította a Flóra Termállal kötött üzemeltetői szerződést. A tíz évre kötött kontraktus napjainkban járt le, a város vezetői szerint az üzemeltetővel közösen kell kidolgozni a kapuvári fürdő rövid és hosszú távú fejlesztési stratégiáját.

A Flóra részéről Szücs Kálmán ügyvezető kijelentette: közös pályázatokat kell indítani a strand mielőbbi fejlesztésére, ám addig is minden fürdőidény előtt évente hatmilliójukba kerül a karbantartás, felújítás.

Ahogy az üzemeltető vezetője elmondta, a medencéket jelenleg is javítják, ám új szivattyúkra és más gépekre lenne szükség a további, gazdaságosabb működtetéshez. Jelenleg a nagymedence aljzatának javítása és több medence festése zajlik, ám Szücs Kálmán hozzátette, a strand medencéire egy komolyabb rekonstrukció is ráférne, új belső burkolattal és csővezetékrendszerrel.

Már tartanak az idény előtti felújítások, a csúszdákat várhatóan május végétől használhatják a fürdőzők.
Már tartanak az idény előtti felújítások, a csúszdákat várhatóan május végétől használhatják a fürdőzők.

– Az önkormányzattal zajló tárgyalásoktól függetlenül rövid távú terveinkben a jobb vízminőség és a szolgáltatások színvonalának emelése szerepelt, előbbit idén már bevezettük – tette hozzá Szücs Kálmán. Hozzátette: még az idény előtt felújítják a csúszdát és szinte a teljes területen tereprendezést végeztek, újabb, árnyéktűrő és jobb fűfajtákkal.

– Dolgozunk a terveken, melyek eredményeképpen a központi épület vízfelületét és pihenőterületét is megduplázzuk. Az új beruházás 2011-ben indulhat – jelentette ki az ügyvezető. A beruházás összértéke meghaladja a százmillió forintot.

A Flóra vezetője szerint a rövid és hosszú távú tervekben mindenképpen szerepelnie kell a szálláskapacitások bővítésének. – A jelenlegi, napi ezres maximális befogadókapacitás kétezresre lenne bővíthető. A szükséges fejlesztéseket a helyi tulajdonos önkormányzattal együttműködve lehet megvalósítani – hangsúlyozta Szücs Kálmán. A fejlesztések iránya – más települések tapasztalatainak figyelembevételével – a bővítés és az élménymedencék létesítése kell hogy legyen.

A strand nyitását május végére tervezik, az időjárás és a folyamatban lévő felújítási munkák függvényében.

Áraik a tavalyihoz (amúgy két évig nem emeltek) képest tíz százalékot emelkednek. Legfőbb oka ennek a tavalyi áfaemelés.

Olvasóink írták

 • 3. Tavaszanyó 2010. április 29. 15:54
  „ÉBRESZTŐ CSORNA! Olyan a Csornai termál, mint az okos lány a mesében... Hozott is meg nem is. Van is termálfürdőnk meg nincs is.”
 • 2. miro132 2010. április 29. 12:36
  „Nem akarják a csornai fürdőt is átvenni ?”
 • 1. Lasik 2010. április 29. 12:19
  „Örülök, hogy végre rájöttek, hogy élménymedence is kell ide, de ha még csak a hosszútávú tervek között szerepel, arra még várhatunk.
  A benti vízfelület nagysága nevetségesen kicsi, jó hogy annak növelése is szerepel a tervekben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Traffipaxok a megye útjain

Szerdán és csütörtökön megyénk útjain folyamatosan mérik a járművek sebességét. Tovább olvasom