Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Fizetős marad a kórházi parkoló

Kapuvár - A már elhatározott Belső utcai fizetős helyeken túl a városháza nem bővíti a térítéses parkolóhelyek számát Kapuváron. A kórház előtti parkolók problémájára megoldást keres a város vezetése.
A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy a Belső utca mintegy hatvanhárom kialakított parkolóhelyét fizetőssé teszi január elejétől.

Az alpolgármestertől kapott információk szerint a kórház környékének parkolási gondjaira is megoldást keres a városháza.

A testületi döntés nyomán újra felszínre kerültek azok a kérdések, melyek évek óta foglalkoztatják a kapuvári közvéleményt. Ezek egyik legérzékenyebb pontja a kórház környékének parkolási rendszere. Előző cikkünkre számos hozzászólás is érkezett a témában, többen sérelmezik, hogy még a betegeknek sem lehet térítésmentesen parkolni sem a rendelőintézet, sem a kórház környékén. Ezzel kapcsolatban Kóczán Zoltán alpolgármester kijelentette, a problémával tisztában vannak, ám a közeljövőben megkezdi működését a járóbeteg-ellátó centrum több mint nyolcszázmillió forintos beruházása, annak befejezését követően változtatnak a környék parkolási rendszerén, figyelembe véve a gyógyulni vágyók érdekeit. – Addig, amíg a beruházás nem fejeződik be, a kórházhoz érkezők figyelmébe ajánlom a szomszédos tornacsarnok melletti ingyenes parkolókat, ott legalább száz autó tud térítésmentesen megállni – mondta Kóczán Zoltán. Az alpolgármester azonban kijelentette, ez utóbbi kivételével – hasonlóan a megye többi városához – nem lesz térítésmentes parkolóhely a belvárosban. Hangoztatta, amennyiben ingyenessé tennék a kórházi parkolást, a betegeknek még nehezebb lenne szabad parkolót találniuk.

A rendelőintézet előtt: A nyolcszázmillió forintos beruházás befejezése után változhat a parkolás rendje. Fotóillusztráció: Turbók Attila
A rendelőintézet előtt: A nyolcszázmillió forintos beruházás befejezése után változhat a parkolás rendje. Fotóillusztráció: Turbók Attila

– Már a Belső utcai házak építésekor szó volt róla, hogy a később kialakított parkolókat fizetőssé tesszük – mondta Kóczán Zoltán. A területtel kapcsolatban azonban hozzátette, a két új ház környékére és az úgynevezett szervizútra igencsak ráférne egy rekonstrukció, a városháza szándékai szerint a gazos részt és a szervizutat mindenképpen rendbe teszik, itt esetleg újabb parkolókat alakítanak ki. Megjegyzendő, a környékbeli lakóknak jelenleg is kedvezményes bérlet áll a rendelkezésükre.

– Azt mindenképpen hangsúlyoznom kell, hogy a fizetős helyek tavalyi bérbeadása jót tett a városi költségvetésnek, hiszen a befolyó tizenhatmilliós díjon felül a városházának nincs fenntartási kötelezettsége (előtte tizennégymillió forint folyt be a kapuvári kasszába, ám ebből fedezte a város a fenntartást). A karbantartást, az alkalmazottak bérét mind a vállalkozó fizeti – jegyezte meg Kóczán Zoltán.

Előző cikkünk nyomán felmerült a vidéki bejárók parkolása is. Ennek kapcsán az alpolgármester megjegyezte, a személygépkocsival érkezőkre is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, ám azt hozzátette: a helyközi buszjáratoknak is van belvárosi megállója, így a tömegközlekedéssel érkezők is kényelmesen intézhetik belvárosi bevásárlásaikat.


SMS-ek a témában:

„Fizetős lesz a Belső utca!" Reméljük, előbb a kátyúkat szüntetik meg. Már nézi sóvárgó szemmel a parkolás ellenőre, hogy mennyi pénztől esik el a város, mert tömött a parkoló. De az eddig is fizetős. Miért tették fizetőssé? Két percért fél órát kell fizetni, vagy hét perc „túlparkolásért" 2550 forintot. Két hátsó fali szívinfarktust túlélt beteg hozzátartozója

A „lyukakat betömik ugye" Kapuváron, mielőtt fizetős lesz a Belső utca? Vagy vigyáznak az autókra? Esetleg a betegek érdekeit szem előtt tartva a kórház környéke mentesül a díjfizetés alól? Hol a „lakosság érdekét" reklámozó tett választás előtt? Egy „vidékilány"

Olvasóink írták

 • 8. thalis 2008. november 18. 07:40
  „Ugyan nem kórház, de azért tükrözi a hozzáállást, hogy én a spár parkolóban álltam meg, elsétáltam a 30 méterre levő automatához, épp dobálom be a pénzt, közben látom fényképezik az autómat... És még magyarázkodnom kellett az eléggé bunkó ellenőrnek. Közben hogy dokumentálja, fényképezte a kezemben a jegyet.

  Talán nem kéne ebből üzletet csinálni. A Hanság előtt ott ül a padon, és figyel. Közben a parkolóautomata nem fogad el a 3 db százasból kettőt!

  A Balatonparton nem egy kisváros úgy reklámozza magát, hogy náluk az egész városban ingyenes a parkolás! Talán ezen is érdemes lenne elgondolkodni, hátha javul a város megítélése... Sopronban is például szombaton nem kell fizetni a parkolásért.”
 • 7. tatira 2008. november 16. 15:58
  „Levázoltad amit mi is tudunk,ohh köszike! nem mindig autoval megyünk egyébként,hanem helikópáterral: ))”
 • 6. Kapuvári 2008. november 16. 14:43
  „A célzás sem jó már, hogy a kórházak előtt fizetős a parkoló! Nem azért, mert nem lenne jó bevételi forrás, hanem azért, mert a betegek hozzátartozói, akik rendelésre viszik családtagjaikat nem tudják előre megmondani, hogy mennyit időznek el.... Ha lejár a parkolóidő, akkor meg vagy kiszaladnak és vesznek újabb jegyet, vagy pedig megvárják a perceken belül megérkező "mikuláscsomagot"! Ha kiszaladnak, akkor meg a sorbaállásból csúszik ki és automatikusan a sor végére kerül, megint lehet várni! Inkább ilyen esetben a 2500 Ft-os bírság, mint még egy óra várakozás!
  De vannak Kapuváron még nem fizető helyek, ki lehet játszani! Beteget kitenni a kórház előtt, autóval elállni vagy a tornaterem mellé, vagy akár a Katolikus Iskola "tanárok részére" fenntartott parkolóba (ahol kutyát nem érdekli ki áll ott), nincs is messze, és biztonságban is van azt autó!

  Magyarok kényelmesek vagyunk, ezért is közlekedünk autóval mindenhova! :)”
 • 5. lolita 2008. november 15. 20:03
  „Ezek olyanok mint a cobrak lesnek hol lehet lecsapni,mocskos egy banda!”
 • 4. tatira 2008. november 15. 16:53
  „Van ott világ az biztos nap mint nap,tudok olyat hogy valaki ismimm 15 percel járt le a parkoló jegye ugyanis orvosnál volt,nire kijött mikulás csomag várta! Mindig vigyünk valakit,aki kifut és hosszabbit: )) Ezjó mi? Jó lenne az ilyen lejárati időket tisztán látni nem? Ha egyedül mennék oda parkirozni rosszul járnék én is!!”
 • 3. Egressy 2008. november 15. 16:23
  „Arra lennék kiváncsi, hogy a kórházzal szembeni építkezés vezetője, mennyi közterölethasználati díjat fizet! Naponta önkényesen utakat, parkolókat zárnak le, forgalmat terelnek el.”
 • 2. lolita 2008. november 15. 14:20
  „En ha tehetem olyan helyen allok meg ahol nem kell fizetni,de korhaz elött is kaszalnak mar ehhez is pofa kell aki ezt kitalalta!De üzlet az üzlet ezt megkell hagyni,hisz mindig olyan hatarozat jön letre amiböl a varos ,vagy allam kaszirozni tud,nehogy mar a polgaroknak több legyen a zsebükbe!”
 • 1. tatira 2008. november 14. 18:27
  „én mindig veszek jegyet ez van,mért szidjak bár kit is? ha kell hát kell! pedig eleget sürgök forgok ott,de jegynélkül meg se próbálok parkolni!egyébként fényképeznek!! jó vigyázni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pro Urbe díjas hajómodellezők

Kapuvár - Öt évtizede alakult meg Kapuváron a modellezőklub. Tevékenységüket a közelmúltban Pro Urbe… Tovább olvasom