Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Fizetik a társulási tagdíjat Bősárkányban

Az orvosi ügyeletre társult települések önkormányzatainak többsége kész fizetni társulási tagdíjat – tudtuk meg Szalay Imrétől, a gesztorközség, Bősárkány polgármesterétől.
A polgármester kérte a 40 település elöljáróságát, hogy döntsenek a lakosonként 200 forintos hozzájárulási díj befizetéséről.

Csak kevesen reagáltak a bősárkányiak levelére, utána azonban felgyorsultak az események. „A Kisalföldben megjelent írás után szinte valamennyi önkormányzat, akár szóban, akár írásban jelezte, hogy megtalálják a megoldást és a forrást a tagdíj kiegyenlítésére. Hárman korábban képviselő-testületi döntésre hivatkozva utasították el kérésünket. Közülük is falu, ahol az ígéret szerint felülvizsgálják korábbi határozatukat" – jegyezte meg Szalay Imre.

A polgármester hozzátette: számításai szerint a negyven önkormányzattól összesen 7,6 millió forintra számít a társulás. Ebből a pénzből meg tudják oldani, hogy az ügyeleti ellátásban dolgozók díját emeljék. Az orvosok, nővérek és gépkocsivezetők ugyanis a tíz évvel ezelőtt megállapított fizetésért dolgoznak most is. Nagy szükség lenne a társulás ügyeleti gépkocsijának cseréjére is. Amint Szalay Imre fogalmazott, ehhez is próbálnak forrást szerezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mártírokra emlékeznek Kapuváron

Tovább olvasom