Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Fizetett a hivatal

Kifizette a környezetvédelmi bírságot a Dénesfa határában lévő illegális szemétlerakó kezelője.

Július 5-én beszámoltunk róla, hogy Dénesfa határában felszámolják az illegális szemétlerakót. A terület állami tulajdon, a kezelői jogokat a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) gyakorolja. A hulladék elszállítását ugyan nem önként vállalta az NFA, hanem többszöri jegyzői „rábeszélésre" és a büntetés hatására. Az elsőfokú környezetvédelmi hatóság korábban százezer forintra büntette a szervezetet és kötelezte a terület rendbetételére is. Az összeget a megyei közigazgatási hivatal felére csökkentette.

Takács Lajos, a község polgármestere arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a földalapkezelő eleget tett fizetési kötelezettségének és az ötvenezer forint környezetvédelmi bírságot átutalta az önkormányzat számlájára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harcolnak az anyaggödörért

A dénesfaiak már a miniszterelnök segítségét kérik: járjon közbe, hogy megkaphassák a falu határában elterülő anyaggödör, az illegális szemétlerakó tulajdonjogát. A területet kezelő Nemzeti Földalapkezelő Szervezettel (NFA) ugyanis ebben nem jutottak közös nevezőre. A jegyző által megbírságolt, illetve a hulladék elszállítására felszólított NFA közben intézkedett a terület megtisztításáról Tovább olvasom