Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Film készült a zenekarról

Kapuvár - A Kapuvár Városi Fúvószenekar elmúlt negyvenhat évéről készült dokumentumfilmet, melynek címe „Egy életen át", a zenekar Tavaszköszöntő hangversenye előtt, április 13-án mutatják be.
A Kapuvár Városi Fúvószenekar történetéről készült dokumentumfilmen felelevenítik az egykori szerepléseket, az akkor még ritkaságszámba menő külföldi utakat. Az egykori szalonzenekarból kialakuló együttes Mihálka Jenő alapító-karnagy vezetésével mára fúvószenekarrá formálódott.

A film alkotói Nagy Péter, Pintér Gábor és Csörgits Ferenc. Nagy Péter elmondta, az elmúlt negyvenhat év eseményeit feldolgozva megkeresték a zenekar első külföldi fellépése kapcsán a hettmansdorfi vezetőket is, akik a hatvanas évek végén nagy szeretettel fogadták a kapuvári zenészeket. Pintér Gábortól megtudtuk: a film tizenkét kisebb fejezetből áll, ebben a kezdetektől, a hangszerek beszerzésén keresztül, a zenekari tagok toborzásán át helyi és külföldi szereplések kerültek feldolgozásra, s a film végén megszólalnak a zenekar jelenlegi vezetői és tagjai is. Csörgits Ferenc operatőr hozzátette: igyekeztek a film során Mihálka Jenő életútját is bemutatni, aki az ’50-es évek közepén megalapította a helyi gimnáziumot, majd a ’60-as évek elején létrehozta a fúvószenekart is.

Fél évszázad története: Az `Egy életen át` című film alkotói, Csörgits Ferenc, Nagy Péter és Pintér Gábor.
Fél évszázad története: Az `Egy életen át` című film alkotói, Csörgits Ferenc, Nagy Péter és Pintér Gábor.

Az „Egy életen át" című film készítése során lehetőségük nyílt arra, hogy felkutassák a zenekarral kapcsolatos archív fotókat, filmfelvételeket.

A közel fél évszázad alatt több mint háromszáz zenész fordult meg a zenekarban. Minden egyes muzsikus élettörténete is formálta az együttes sorsát. A közös fellépések, próbák, külföldi utak, barátságok, szerelmek mind-mind részévé váltak a közös múltnak.

Olvasóink írták

  • 1. Gyurika 2008. április 20. 10:16
    „letölthető lesz valahol?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolaigazgatót keresnek Kapuvárra és Beledre is

Kapuvár–Beled - Kapuváron és Beleden is igazgatóváltás lesz két iskola élén. Fábián Imre a… Tovább olvasom