Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Fidesz–KDNP-támogatás a csornai polgármesternek

A Fidesz–KDNP frakció nem ellenzéki szerepre készül a csornai képviselő-testületben. Mindkét csoport vezetője hangsúlyozta, a város érdekében együttműködnek a polgármesterrel.
Túl vannak az első egyeztető tárgyalásokon a csornai polgári egyesület és a Fidesz–KDNP képviselői. Turi György polgármester úgy értékelte a találkozót a Kisalföld érdeklődésére, hogy közel vannak a mindkét fél számára elfogadható kompromisszumhoz. Az alpolgármester(ek) személyéről egyelőre nem volt szó.

– A csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület alapvetően két társadalmi megbízatású alpolgármesterben gondolkodik – tájékoztatott a jelenlegi helyzetről Turi György. – Egyet a polgári egyesület, egyet a Fidesz–KDNP frakció delegálna. Felmerült az is, hogy egy főállású alpolgármester segítené a munkámat. Ha ezt a változatot fogadnánk el, a tisztségre a Fidesz–KDNP képviselői közül lehetne alkalmas személyt találni. A bizottsági elnöki és tagsági státusokat az erőviszonyoknak megfelelően osztanánk el. Folytatjuk a tárgyalásokat, én mindenképpen a megegyezés reményében ülök asztalhoz.

A Gyopáros Alpárral történt megbeszéléssel kapcsolatban a polgármester megerősítette: az országgyűlési képviselővel békejobbot nyújtottak egymásnak.

– Nagyon számítunk Gyopáros Alpár segítségére, és persze a kormány kedvező intézkedéseire. A városstratégiai programot négy éve az előző jobboldali többségű testület fogadta el, amit most összevetünk a közelmúltban elkészült ciklusbeszámolóval. Az anyagot aktualizálva az országgyűlési képviselőnek rövid időn belül átadjuk. A másik kérésére reagálva kijelenthetem, ahogy négy évvel ezelőtt, úgy most sem kerül sor semmiféle ˝bosszúhadjáratra˝ – tette hozzá.

Háncs Károly, a KDNP helyi elnöke kiemelte: Turi György munkáját segítve, elképzeléseit támogatva kívánnak a testületben várospolitizálni.

– Mindent, ami Csorna érdekeit szolgálja, a legmesszebbmenőkig támogatunk. Azon leszünk, hogy ezek a tervek meg is valósuljanak – fogalmazott a képviselő. – Minden eddigi vélt vagy valós sérelmet elfelejtve tehát a közös munkára koncentrálunk. Az első egyeztetésre elkészítettük javaslatunkat a képviselő-testület működését illetően. Ha számokban fejezzük ki magunkat, akkor ötvenöt-negyvenöt százalékos az arány szövetségünk javára. Ennek ellenére például a bizottsági helyek elosztását is ötven-ötven százalékban javasoltuk.

Háncs Károly megjegyezte: az alpolgármesteri tisztségről nincs még egyetértés. A Fidesz–KDNP egyelőre nem ˝kérte˝ a posztot. Kiss Ottó csornai Fidesz-elnök a Kisalföld kérdésére elmondta: nem ellenzéki szerepre készülnek a képviselő-testületben.

– A polgári egyesület képviselőinek és a polgármesternek elmondtuk elképzeléseinket. Javaslatot tettünk a bizottsági helyek elosztásáról és kértük, személyi döntések előtt mindig egyeztessünk. Azon vagyunk, hogy a város fejlődjön, és nem akarjuk, hogy az elmúlt négy év eseményei, történései visszaköszönjenek ebben a ciklusban is – fejtette ki Kiss Ottó.

A tárgyalások a két frakció között hétfőn folytatódnak. Jövő hétre várhatóak a végleges döntések is megszületnek.

Olvasóink írták

 • 7. Bitorlo 2010. október 10. 22:02
  „Hajrá Csorna! Én is szívesen nézném a tv-ben vagy interneten az üléseket!”
 • 6. huszárkapitány 2010. október 09. 17:55
  „Nagyon jó lenne a testületi üléseket újra látni a csornai csatornán.Sajnos eddig a csatorna vezetősége elfogathatatlan ajánlattal állt elő/a múltban/.Az új testület az internetet szeretné használni ha nem változik a csatorna hozzáállása.Én elhiszem az együttműködést mert el akarom hinni.Különben nincs jövő,ezt mindenkinek be kell látni.Hajrá csornai testület ,hajrá Csorna”
 • 5. pancser 2010. október 09. 16:03
  „A vetélkedésnek vége, mint mindig most is szeretnék két év múlva egy feljövőben lévő településen átutazni!”
 • 4. nade 2010. október 09. 15:17
  „A testületi üléseket szeretnénk újra látni a csornai csatornán.”
 • 3. Dávid1908 2010. október 09. 14:40
  „Miért nem tudok ebben hinni?? :(:(”
 • 2. Pikulics 2010. október 09. 14:26
  „A kitüzött ut helyes, sok sikert, éljen Csorna!”
 • 1. zsebpiszok 2010. október 09. 09:29
  „Ámen!Így legyen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalomkorlátozás! Mórichida-Árpás és Rábaszentmiklós-Kisbabót között

A vörösiszap miatt számos helyen forgalomkorlátozásra számíthatnak az autósok megyénkben is. Tovább olvasom