Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Fidelitas: mondjuk meg mi, milyen legyen az internet itthon!

A kormány már 14 éves kortól szeretné kérni a fiatalokat és az idősebbeket, hogy fejtsék ki véleményüket, az internet fejlesztésével kapcsolatban - közölte a Fidelitas vezetősége.

- Ezt a sajtótájékoztatót azért hívtuk össze, hogy felhívjuk a figyelmet Deutsch Tamás miniszteri biztos által megszervezett, az internetet és digitális fejlesztést érintő InternetKon kérdőívére. Hiszen a Fidelitas szerint, nem mindegy, hogy merre fejlődik a magyar internet - mondta el Péli Nikoletta, az ifjúsági szervezet régiós vezetője.

Szabó Dávid megyei alelnök hozzátette, a mai fiatal generációk, természetesen nem tudják elképzelni az életüket internet nélkül. Különösen az 1995 után született Z generáció, más néven az online generáció.

A diákoknak egyik fő információforrásuk az internet, mind tananyag elérésének, mind készségeik fejlesztésének meghatározó felülete.

A Fidelitas arra kéri a fiatalokat, hogy töltse ki a kérdőívet.
A Fidelitas arra kéri a fiatalokat, hogy töltse ki a kérdőívet.


  A Fidelitas szerint, hogy versenyképesek lehessünk, az oktatási intézmények és kollégiumok informatikai eszközeit meg kell újítani, illetve meg kell oldani azok folyamatos fenntartását. Emellett minden oktatási intézményt és kollégiumot el kell látni szupergyors internettel.

Ezért is állt a Fidelitas az InternetKon kérdőív népszerűsítése mellé, hiszen a kidolgozás részleteit is érinteni fogják az ott leadott válaszok. Erről megkérném alelnök társamat Mohácsi Tamást, hogy informáljon bennünket.

- Az InternetKon, egy 20 kérdésből álló kérdőív, mely nagyon széles kérdéskörre adhat választ - egészítette ki Mohácsi Tamás alelnök. - A kormány már 14 éves kortól szeretné kérni a fiatalokat és az idősebbeket, hogy fejtsék ki véleményüket, az internet fejlesztésével kapcsolatban. Az InternetKon többek között érinti az internet- előfizetés díjának csökkentését, melynél a Fidelitas az áfa csökkentést javasolja elsősorban. Hiszen az ár egy meghatározó eleme annak, hogy Magyarországon minél több háztartásban legyen szélessávú internet.

A kérdőív kitér a szociális rászorulók és a nagycsaládosok számára biztosítandó kedvezményes előfizetésekre, vagy a minden településen legyen ingyen internetet biztosító wifi szolgáltatás, vagy az informatikai oktatás fejlesztésének kérdéseire, de kitér a gyermekek védelmére az internet világában, a személyi jogsértésekre, a kkv-k támogatására és az elektronikus ügyintézésre is.

Látható, hogy nagyon fontos kérdéseket érint az InternetKon, ezért is kérjük a 14 év felettieket, hogy július 31-ig töltsék ki és küldjék be interneten a kérdőívet. Mondjuk meg mi, milyen legyen az internet itthon.


A Fidelitas Győr-Moson-Sopron megyei Csoportjai arra kér minden 14.életévét betöltött személyt, hogy éljen a lehetőséggel, és július 31-ig töltse ki az InternetKon kérdőívet, a www.internetkon.hu címen. Hiszen, nem mindegy merre fejlődik a magyar internet.

  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovastalálkozót tartottak

Hetedik alkalommal rendeztek lovastalálkozót Győrsövényházon a hétvégén. Tovább olvasom