Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Fiatalok készítették Szil honlapját

A helyi idősektől is gyűjtött anyagot az a két egyetemista, akik elkészítették Szil honlapját.
A szili önkormányzat képviselő-testülete pályázatot írt ki a község honlapjának elkészítésére. A feladatra két helybeli fiatal, Gyurasits Balázs és Szaradics Norbert – mindketten egyetemisták – vállalkozott. A diákok nagy kedvvel láttak munkához, amely egy hónapon keresztül szinte minden szabadidejüket kitöltötte és a megadott határidőre be is fejezték azt.
– Miután értesültünk a pályázatról, az unokatestvéremmel elhatároztuk, hogy megpróbálkozunk a feladattal – mondta Gyurasits Balázs. – Sokat jártunk-keltünk a faluban, idős emberekkel beszélgettünk, gyűjtöttük az információt múltról, jelenről. Napjaink bemutatása során főleg a civil szervezeteket, egyesületeket emeltük ki.

Szaradics Norbert
– Egy hónap állt rendelkezésünkre, hogy elvégezzük a munkát – vette át a szót Norbert. – Elsősorban hétvégeken tudtunk foglalkozni a témával, mivel egyetemre járunk. Érdekes volt a feladat, hisz olyan történeteket is megtudtunk a faluról, amelyeket eddig nem ismertünk.

A helyi képviselő-testület elbírálta és jónak ítélte a két fiatalember pályamunkáját. A feladat elvégzéséért járó tiszteletdíjat Lengyel Lajos polgármester adta át Gyurasits Balázsnak és Szaradics Norbertnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem mond le a fejlesztésekről

Szil polgármestere szerint 2005 a nadrágszíjhúzás éve lesz az önkormányzatnál. Lengyel Lajos úgy véli, hogy a kistelepüléseken élők ötödrendű állampolgárokká degradálódnak a megélhetést illetően. Elégedett a település idei eredményeivel – mind a beruházásokat, mind a működést illetően. Elmondta, legfontosabbnak a közfeladatok ellátását tartják a következő évben is. Tovább olvasom