Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Fiatalok játszottak demokráciát az Országházban

A közelmúltban rendezték meg a Demokráciajáték elnevezésű programot az Országházban. Csornai diákok is részt vettek a ˝politikai játékban˝.

Az Országgyűlés hivatala 2012-ben rendezte meg először a Demokráciajáték elnevezésű vetélkedőt középiskolások számára. A cél az, hogy a leendő választópolgárok jobban megismerjék a törvényhozás menetét és érdeklődjenek a közélet iránt. A legutóbbi játékon csornai gimnazisták is részt vettek.

A csornai gimnazisták egy liberális frakció tagjainak helyzetébe képzelték magukat.
A csornai gimnazisták egy liberális frakció tagjainak helyzetébe képzelték magukat.

Az ország különböző városaiból érkező gimnazisták négy frakcióban ülve vitatták meg a szervezők által előzetesen kiküldött és az iskolai felkészülés során feldolgozott törvénytervezetet, majd szavaztak. A négy középiskolás csoport négy eltérő világnézetű párt frakciójának gondolkodásmódjába élte bele magát.

Az előzetes sorsolás révén a csornai Hunyadi János Gimnázium tanulói a liberális Tavaszi Megújulás Szövetség nevű ellenzéki párt képviselőiként vitáztak és érveltek. A parlament működéséhez hasonlóan elsőként bizottságokban egyeztettek a kötelező iskolai öltözködésről, majd a plenáris ülésen próbálták elfogadtatni indítványaikat. Kipróbálhatták a felsőházi ülésterem szavazórendszerét és az egész napos program végeztével sajtótájékoztatót is tartottak. Mindezt természetesen eredeti ˝díszletek˝ között.

Olvasóink írták

 • 3. kerteszb 2013. június 06. 11:35
  „A felnőttek helyett.”
 • 2. Reális 2013. június 05. 13:21
  „Szegények ha tudnák,hogy a liberalizmus hanyatlóban van, a liberális világrend megbukott!”
 • 1. miracle 2013. június 03. 14:46
  „Hát, ja csak manapság nem küldik ki előre, nem vitáznak, nem egyeztetnek.
  Előző nap este szétküldik a 270 oldalas törvénytervezetet, amiről másnap délelőtt 10-kor "szavaznak" (értsd: a robotok megnyomják a megfelelő gombot)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenhat fogyasztó százezres tartozásokkal

A lakossági fogyasztók állami támogatásával lehet gazdaságos a Kapuvári Hőszolgáltató Kft.… Tovább olvasom