Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Fiatal betelepülők érdeklődnek a falu iránt Maglócán

Maglócai tervek: Buszmegállót építenének, restaurálnák az emlékművet, felújítanák az orvosi rendelőt.
Buszmegálló-építés, ravatalozófelújítás, orvosi rendelő átalakítása, köztéri szobor restaurálása – a maglócai önkormányzati vezetők tervei között szerepelnek az elképzelések.

A falu közterületeit rendezik mostanában Maglócán. A Kossuth Lajos utcában parkosítanak, fákat ültetnek és szeretnék a temető kerítését is felújítani. A sírkert elöregedett, a sírokra veszélyes fákat már kivágták és készülnek a ravatalozó tatarozására is.

Tóth Ferenc polgármester a Kisalföldnek elmondta: a tervek már megvannak, a szükséges pénzt pályázatból szeretnék előteremteni. Az ennél fontosabb beruházások között említette a község vezetője a buszmegálló építését. A megálló eddig ugyanis magánterületen állt, az új tulajdonos most bérleti díjat kérne érte. Az önkormányzatnak viszont van olyan közterülete, ahol ideális megállóhelyet tudnak kialakítani. Ehhez is támogatás kellene, de ha nem sikerül pályázaton nyerni, akkor önerőből is megvalósítják.

A falu központjában álló Szentháromság-szobrot most hiába keresik az arra járók. Az emlékmű restaurálás alatt áll, az önkormányzat finanszírozza a felújítást. Erre körülbelül félmillió forintot fordítanak. A polgármester tervei között megválasztásakor szerepelt az orvosi rendelő átalakítása. Mint megjegyezte: nem mondott le a beruházásról, de egyelőre vannak fontosabb dolgok is Maglócán. A pénzt megpróbálják okosan beosztani, hogy végül mindenre kerüljön.

Tóth Ferenc örömmel említette, hogy fiatal családok érdeklődnek a falu iránt. Már telket is néztek maguknak, így ha összejön az üzlet, emelkedhet a település lélekszáma.

– Nagyon meglepődtem, amikor telek iránt érdeklődtek nálam. Az elmúlt években ilyen ugyanis nemigen volt – fogalmazott Tóth Ferenc. – Mint kiderült, pedagógus szülők gyerekei, akik a maglócai házhelyárakat tudják csak megfizetni. Nagy öröm lenne, ha komolyan gondolnák szándékukat. Maglócán nagy, két utcára nyíló telkek vannak. Az itt maradt időseknek már szinte teher a nagy kert. A mi fiataljaink sajnos nem idehaza telepedtek le, nekik nincs szükségük ingatlanra. A hozzánk költözőket szeretettel várjuk.


Cs. Kovács Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hagymatermés negyede az átlagnak

Acsalag - A felvásárlási ár jó, a mennyiség nem annyira: röviden ez jellemzi idén a hagymapiacot. A nyári időjárás nem kedvezett a vetéseknek, 600 mázsa helyett mindössze 150-et takarítottak be Acsalagon is. Tovább olvasom