Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Fesztiválok egész nyáron

Kapuvár - Két új programmal és a megszokott fesztiválokkal várja látogatóit Kapuvár a nyári hónapokban. Újdonság a Szent Iván Éji Varázs és a háromnapos Hany Istók Fesztivál.

A nyári hónapokban két újdonsággal és a már megszokott fesztiválokkal várja a helyieket és a környékbelieket Kapuvár. A turistákra is számítanak a város és a civil szervezetek azzal, hogy szinte kéthetente lesznek különböző rendezvények a városban. Az első mindjárt egy újdonság lesz, június 20-án Szent Iván Éji Varázs néven, szokatlan helyszínen, a vár előtti mélyparkban rendeznek egy félnapos fesztivált.

– A programban lesz többek között tűzugrás, valamint a Kapuvár néptáncegyüttes egy kimondottan erre a napra begyakorolt formációját adja elő – tudatta a szervező, Tóth István. Szent Iván éjjelén zenés programokkal várják az érdeklődőket.

Június 26-án Kárpátia-koncert és punkfesztivál is lesz Kapuváron.
A nyár másik újdonsága a július 10-től 12-ig tartó Hany Istók Fesztivál lesz. Ennek részleteiről Magyar Attila szervező tájékoztatta a Kisalföldet. – Maga a Hany Istók-legenda a város kulturális öröksége, ennek megőrzésére szervezzük a programot az úgynevezett Norvég Civil Támogatási Alap forrásaiból – mondta Magyar Attila. Céljuk, hogy évről évre gazdagabb tartalommal a környék egyik legnagyobb turisztikai rendezvényévé váljék a Hany Istók Fesztivál. A háromnapos rendezvény első napján a Király-tóhoz szerveznek lovas, kerékpáros túrát, melyhez mindenki csatlakozhat. A tónál és a túra több pontján sport- és kulturális programok várják a vendégeket. A második nap a városháza mögötti parkban lesz, ahová kézműves- és gasztronómiai programokat szerveztek, majd a fesztivál harmadik napján szakmai fórumokon vitatják meg a Hany Istók-mondakörben rejlő lehetőségeket.

Az immár hagyományos Anna-napi Tökös Búcsú július 24-től 26-ig tart, idén a szervezők bővebb programmal várják a látogatókat. Ebben a három napban ismételten megtartják a nagy sikert aratott lovasnapokat is.

Augusztus 15-én már a harmadik Sás Utcai Fesztiválra csalogatják a kézművesség, a gasztronómia és a táncok szerelmeseit. A tavalyi Esterházy-huszárok után az idei programban is meglepetéssel várják a kapuváriakat.

A nyár utolsó fesztiválja a második alkalommal megtartandó Rábaközi Gazdanapok lesz, melyet a városháza és az Agrár Munkaadói Szövetség rendez. A három nap alatt a kiállításokon és a vásárokon kívül szakmai előadások várják az érdeklődő gazdákat. A szakminisztérium képviselőjén kívül dr. Faragó Sándor, az NYME rektora, a burgenlandi agrárkamara vezetője, a szlovák nagykövetség kereskedelmi irodájának képviselője beszél az agrárium kérdéseiről. Németh Csóka Gábor alpolgármester lapunknak elmondta, a gazdák július végéig jelentkezhetnek a kiállítók közé, ám már most is több mint félszáz kiállító jelezte érkezését az augusztus 28. és 30. között megtartandó gazdanapokra.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. magyarattila 2009. június 22. 21:25
  „Kedves Marcipán

  Igen, örömmel venném, ha valamikor tudnánk ezekről a dolgokról beszélgetni! :)
  Kérlek keress meg, ha úgy gondolod és egyeztessünk helyszínt, időpontot.
  e-mail címem: ma@mpr.hu

  üdv
  Magyar Attila”
 • 21. Marcipán 2009. június 18. 11:37
  „Tisztelet Attila!

  Tudom egy ilyen ötlet megvalósitása sok kérdést vet fel,pl az "éthordós inyé van együnk bameg"típusú emberek megjelenését,sajnos a jó magyar mentalitást nehéz megváltozatni ,de úgy gondolom ezek technikai kérdések csupán hiszen ezt a sítúst nem lehet maradéktalanul visszaszorítani sajnos,de úgy gondolom az emberek többsége hálistennek nem ilyen mentalitású.
  Tudod azért mert vannak olyanok akik megkéselnek másokat ,ettől még nem lenne célszerű ha megtiltanák a kések forgalamzását:)) ez csak egy sarkított példa..:)
  De adandó alkalommal ha úgy gondolod nagyon szívessen elbeszélgetnék veled,és talán tudnék olyan ötletekkel észrevételekkel szolgálni amit esetleg fel is leheten használni.”
 • 20. magyarattila 2009. június 17. 22:36
  „Kedves Marcipán

  Most végeztem a mai megbeszélésekkel, háát, nem vagyok valami elégedett, de remélem azért lesznek még bíztató fejlemények a következő napokban.

  Nagyon örülök, hogy leírtad ezeket az ötleteket. Persze jónéhány ezekből ebben vagy hasonló formában már felmerült, de volt pár felvetésed, ami most szöget ütött a fejembe... Persze több szempontból meg kell vizsgálni, hogy járható út e, de mindenképpen továbbgondolásra érdemes.

  Én a karszalagos megoldás egy speciális formáját szeretném azoknál a rendezvényeknél elfogadottá tenni, amikhez közöm van. Ennek lényege, hogy a rendezvény nyitott és szabadon látogatható, de egyes elemei (pl. ételkóstoló, kézműves foglalkozás, tombola vagy valami egyéb dolog) némi hozzájárulás, támogatás ellenében jár, vehető igénybe. Ezzel biztosítható, hogy valamilyen szinten mindenki részese lehessen a rendezvénynek, ugyanakkor a költségek előteremtéséhez is hozzájáruljon az, aki többet szeretne kapni. A korsó is teljesen jó ötlet, de ha nem mérhető fel pontosan a résztvevők száma akkor bajba kerülhet a szevező, ha túl sokat rendel vagy túl keveset.

  A kajás megoldásod tetszik! Igazából mostantól megvan a lehetőség, hogy viszonylag kedvező bekerülési költséggel tudjunk egy rendezvényen a helyszínen akár 700 adag kaját is megcsinálni (igazi katonai gulyáságyú!), csak ugye eladni nagyon macerásan lehet a szabályok betartásával, az ingyen osztás meg általában botrányos viszonyokat szokott teremteni, amikor megjelennek egyesek éthordókkal meg zacskókkal... De az üres tányért eladni és ahhoz adni ingyen a kaját... Hát, ezt körül kell járni. Tényleg kösz a tippet :)

  Én is azt gondolom, hogy kell találni olyan megoldásokat, hogy a családok jól tudják érezni magukat viszonylag kis kiadással is, aki meg bele akar csapni a lecsóba annak is legyen megfelelő választék... Persze azt is tudomásul kell venni, hogy nem lehet minden ingyen és egy szülőnek igenis kell tudni néha nemet mondani olyan dolgokra, amiről egyébként tökéletesen tudja, hogy haszontalan és csak kábé fél perc figyelmet és örömöt vált ki a gyerekből, meg otthon amúgy is hentereg már belőle öt-hat darab...

  Amit ígérni tudok, az az, hogy a Hany Istók fesztivál esetében próbálunk majd ilyen irányba menni, de a búcsúnál ez nem biztos, hogy menni fog idén.

  Köszönöm a tippjeidet, tényleg nagyon örülök, hogy ebbe az irányba sikerült elkanyarodnia a párbeszédünknek. Szeretném, ha később találnánk módot a többi ötleted megvitatására is! :)

  Üdv
  Magyar Attila”
 • 19. Marcipán 2009. június 17. 18:22
  „Tisztelet Attila!

  Én pontosan értem sok buktató van rendezvények szerevzésében a mérhetelen bürökrácia miatt is.
  De még engedd meg kiegészítsem az elöbi felvetésemet.A városnak vanak olyan intézményei ahol nagyüzemi konyha működik,és egy ilyen rendezvény alkalmával ott készítnehtnének pl tarhonyás húst stb,amit aki vásárol egy eldobható műanyagtáynért az kapna (öszegeket csak a hasamra ütve írok) pl 100 ft -ért egy tányérral.Egy elöbb is említett korsót 1500 ft ért és ahhoz járna 5 tikett amivel 5 ször teletöltik neki,esetleg úgyan ezt meglehet csinálni kis üdítös pohárral is gondolván a gyerekekre,a lényeg az lenne önköltségi áron adni,és így mikor az a család aki Diadalos meg Húsgyári fizetésből él amit valjuk be az éhenhalásoz sok a jóléthez kevés....
  Nos az a család is nyugodtan kiakpcsolodhatna pár 1000Ft al,ehetenének ihatnának jólérezenék magukat.
  Az itt nyaraló külföldi pedig hazviszi a korsót a kapuvári felirattal és szép emlékell ennél jobb reklám nem kell én úgy gondolom.
  Persze nem állítom ez átütö siker lenne de egyik búcsui napot esetleg meglehetne próbálni kicsiben és kitudja talán,pozítív lenne a visszajelzés.Tudod egy egy ilyen ünepen sok gyermekes család bizony megriad a boros áraktól pl egy kürtöskalács 500Ft ,és inkább nem is megy el vagy nem időzik sokat mert a gyreknek nem akrja mondani,hogy nincs erre enyi pénzem ....
  És ez elöbbi kérdésedre válaszolva én egy Balatonkörnyéki faluban láttam ilyent de nek már jópár éve.
  Még rengeteg ötletem lenne,hogyan lehetne ezt a csodálatos kisvárost szebbé jobbá tenni...”
 • 18. magyarattila 2009. június 17. 17:06
  „Szia Marcipán

  Ez elég jól hangzik. Tény, hogy kisebb településen (azaz kisebb közösségben) könnyebben lehet az egész közösség bevonásával, családias hangulatú rendezvényt szervezni. Persze meg lehetne próbálni ´lefordítani´ Kapuvár méretűre, lehetőség szerint megőrizni a koncepció lényegét. Sajnos amit leírtál, a mai magyar jogszabályi háttérrel nagyon nehezen megy (biztonsági, munkaügyi, jövedéki, ÁNTSZ, kitelepülési, satöbbi) szabálydzsungel miatt. Ennek ellenére persze jól körüljárva megoldható sok minden. Nem véletlenül osztrák falunap volt, ahol jártál? Mert ott már én is találkoztam hasonlóval régebben...

  Egyébként én is azt gondolom, hogy több olyan szabadtéri rendezvényre lenne szükség, ami nem feltétlenül tömegrendezvény és nem feltétlenül éjszakába nyúlik, meg nem feltétlenül üvöltő hangerőre alapoz. Vannak ilyen téren is ötletelések, de emellett minden javaslat és tapasztalat beépíthető. Köszönöm, hogy megosztottad ezt a tapasztalatodat, fel is dobom a többieknek következő civil fórumos agyaláson : )

  Amúgy most hétvégén is egy olyan többnapos programon veszünk részt Dombóvár környékén, ahol remélhetőleg sok jó példát és ötletet leshetünk el. Elvileg majd be is számolunk róla a helyi médiában meg itt az Online-on is. Nekem maga a rendezvény lebonyolításának ötlete is nagyon tetszik...

  Sajna emiatt a hétvégi ´Szent Iván éji varázs´ program nekem kimarad, de remélem jól sikerül.

  További szép napot, én most megyek Hany Istókos meg búcsús egyeztetésekre...”
 • 17. Marcipán 2009. június 17. 15:47
  „Kedves Attila!

  Én pár éve voltam egy nagyon érdekes hangulatú falunapon.Ami nagyon kellemes hangulatú volt.A koncepció a következő lehetett no profit.
  Helybeli zenkarokat kértek fel akik egymást váltva és természetessen más és más zenei stílust képviselve játszottak egész este a tér tele volt padokkal,és megspékelték egy nagyon érdekes dologgal,azt a pénzt amit arra fordítottak volna,hogy "híres" zenekaroknak fizettek volna busás felépti díjat ,csináltattak korsókat amikre a falu címere volt rányomtatva és ha jól emléxem anno 1000Ft volt egy korsó,és volt a téren egy szekér amin söröshordók voltak és aki vásárolt korsót az anyit "ihatott" a szekreken lévő sörből amenyit szerett volna.
  Az én meglátásom szeirint lehet nem hozot hasznot de szinte az egész falu kint volt és egy nagyon kellemes hangulatú este volt,nem üvöltött a zene ha nem kelemssen szólt a barátok elsöröztek beszélgettek voltak sütödék ahol lehett vásárolni kolbászt stb..”
 • 16. magyarattila 2009. június 17. 13:26
  „Szia Marcipán

  Bocs, jogos, azt a mondatot Reális-nak szóló bekezdésbe akartam beírni. Este volt fáradt voltam. Elnézést.
  A szempontjaiddal pedig egyetértek, az elsődleges kérdés a helyes irány megszabása és persze az, hogy ebben az irányban lépegetni is tudjunk. De ahogy pártfüggetlenként neked rosszul esik, ha akár véletlenül is egyikhez kötnek, nekem fideszesként ugyanúgy rosszul esik, ha néhányan azt gondolják, hogy bármi amihez közöm van, az narancsos téma...

  A helybenjárás és hátramenet elkerülésére meg igenis kezdeményezések, ötletek, sok sok segítő szándék és munka kell. Még akkor is, ha tudjuk, hogy nem sikerül minden mindig jól, és nincs olyan, ami mindenkinek tetszik.

  Persze továbbra is várom azt a tippet, hogy mi lehetne az a rendezvény, ami szerintetek Kapuvár 30%-ánál többet érdekel... és amire nem mondja minden ötödik ember, hogy szánalmas f*szság...”
 • 15. Marcipán 2009. június 17. 12:39
  „Kedves Attila!

  Kérlek ne jobbikoz,mivel én pártfüggetelen vagyok,és egy szóval sem céloztam egyik pártra vagy netán bárkinek a párthovatartozására.
  Én egy párton vagyok a magam pártján.Nekem 8 azok a vezetik a várost és megszabják az irányokat hová tartoznak Fidesz Mszp vagy Jobbik engem egy dolgog érdekel ,hogy az olyan irány legyen ami előrevisz és nem helybenjárás vagy netán mint ami az országban van hátramenetre ítél.
  Az én hozzászólásaim mellözik a pártoskodást!”
 • 14. magyarattila 2009. június 16. 23:24
  „Jó estét!

  Csak rövid leszek, mert most jöttem meg melóból és holnap se lesz simább a nap...

  Punkfesztivál valamint Kárpátia koncert szervezéséhez nincs közöm. Miért van egy időben? Passz, de Kárpátia időpontot elég nehéz foglalni, gondolom a szervező ezt mérlegelte. Szerintem amúgy a célközönség is más, de ez csak az én véleményem. Mondjuk én a Kárpátiára készülök, rég voltam, Kapuváron meg még sosem.

  Aki közületek tud mondani olyan rendezvényt, zenei stílust, előadót, dátumot, sörárat, időjárást, akármit, ami MINDENKINEK megfelel, jelentkezzen... Az is akinek olyan ötlete van, amire Kapuvár 30%-a azt mondja, hogy tök jó, semmi kifogásom ellene, hadd menjen... Nincs ilyen, ezt kell tudomásul venni szervezőnek, közönségnek, fellépőnek, kritikusnak egyaránt. Rétegízlés van, meg sokféle igény, meg sajna ´pacalpöri´-nek van igaza, kevés pénz... Szervezőként is, sörivóként is.

  Kedves Reális. A fentiek alapján egyetlen rendezvény sem valósulhatna meg, hiszen egyikhez sem biztosítható a környékbeliek teljes mértékű támogatása... Mint írtam, a punkfesztiválhoz szervezőként konkrétan nincs közöm... Megnyugtathatom, nem csúszópénzért engedélyezi a hivatal. Az, hogy többségében nem kapuváriakat érint, az pedig a ´rendezvényturizmus´ kategóriát súrolja, de ebbe most itt ne menjünk bele...

  Kedves Reális és Marcipán. Senki sem tud egyedül megszervezni egy rendezvényt és senki nem tud olyat szervezni ami mindenkinek tetszik... Sok ember és sok munka van mind mögött. És nem szabad abba a hibába esni, hogy csak azzal állunk szóba, aki ugyanoda szavaz ahova mi szoktunk... Mondom most is, hogy lehet jönni, és ha erre az a válasz, hogy ´hajrá jobbik´ akkor végülis ki is aki politikai alapon akar programot szervezni???

  Marcipán, értem én, hogy a melegfesztivált viccnek szántad, de hát ilyennel nem viccelünk, tudhatnád jól :) :) :)

  Duracell-copy: hááát, ha leszünk még páran akik akarunk egy blues fesztivált, akkor fogjunk össze és essünk neki megszervezni... sz*r lesz, mert sokaknak nem fog tetszeni az sem, de egye fene...

  jóéjt mindenkinek”
 • 13. Duracell-copy 2009. június 16. 22:44
  „7. magyarattila

  A blues fesztivál jó ötlet! Szintén jó lenne egy rock fesztivál is. Olyasmi, amilyen Székesfehérváron lesz szeptember elején. Ne csüggedj a támadások miatt, ezeknek csak a Fekete Pákó, meg a Győzike a jó! Azt meg nézzék a tévében!”
 • 12. pacalpöri 2009. június 16. 21:04
  „Na Ungarn Attila nagy bajban vagy!!!! Ismerős? Tudnák/nék/ dobni a tüzre de lepereg a /narancsba borulnak a pálmafák/ szervezetedről!!!”
 • 11. Marcipán 2009. június 16. 17:20
  „Kedves Attila!

  Szeretnék először is tisztázni pár dolgot a melegfelvonulás mint ötlet, morbid hasonlatnak szántam de látom vannak akik ez komolyan vették:))
  Másodszor nem szeretnék sem sértő sem személyeskedő "meddő vitákat folytatni".
  De pár dolgot engedj meg,: bármilyen rendezvény amelyet Kapuváron szereveznek a város vezetésének igen is közevan hiszen ő adjaki az engedélyeket.És mivel az ott dolgozó városvezetők fizetése az én és a többi adozó álltal befizetett adójábol kerül kiffizetésre,ezért leegyszerüsítve azt is mondhatnám végülis az én pénzemből élnek,és ezért ugy gondolom semmi rossz és kivetni való nincsen abban ha a munkájukrol vélemyént mondok estenként jót vagy netán rosszat.
  A programszervezésről ,én nem azért nem szerveznék rendezvényeket mert buta embernek tartom magam,csupán nem érzem magamat elég "tehetségesnek" ahhoz ,hogy megtudjak szerevezni illetve letudjak bonyolítnai egy ekkora rednezvényt úgy ,hogy az a város lakóinak többségének teccését elnyerje.
  Többek között ez az önkritika tart vissza,de vannak akik ilyen jellegű önkritkával nem rednelkeznek.
  A Punk fesztről csak annyit tavaj 3 éjjel alig aludtam ,a két kicsi gyerekem folyton felriadt és sírt az elvislehetelen zaj miatt ha becsuktam az balakot akkor meg a melegtől szenvedtek.
  Ebben a városvezetése felelős hiszen ők hagyák jóvá a rendezvényket ,az nem fordult meg senki fejében ,hogy pl úgy adják ki az engedélyt ha éjfélkor beszüntetik az zenét.
  Mivel itt nem egy egynapos redezvényről volt szó,és hangerő kb 2 szer akkora volt mint aKSE pályán megredezett koncerteken.”
 • 10. Reális 2009. június 16. 16:30
  „Tisztelt Magyar Attila!
  A környékbeli kapuváriak ellenzik a fesztivált és nem írtak/írnak alá semmilyen beleegyező papírt!Erre hivatkozni hazugság!Nyugtassa meg az embereket,hogy nem csúszópénzért engedélyezi a hivatal ezt a többségében nem kapuvári embereket érdeklő punkfesztivált!Másik kérdésem,hogy hogyan lehet egyidőben szervezni punkfesztivált és Kárpátia koncertet?
  A másik észrevétel,hogy szívesen emlegeti,hogy más is odaállhatna szervezni!Nahát ez is hazugság,mert Önök nem engednek senkit oda,akinek nem a narancssárga a kedvenc színe!Mintahogy a bizottságokban,különböző városi csoportokban csak és kizárólag fideszes érzelmű,erős fideszes kötődésű ember szerepelhet!
  Hajrá Jobbik!”
 • 9. pacalpöri 2009. június 16. 15:50
  „Kedves Attila: csatlakozom Marcipánhoz,de nem ugy,hogy megint kidobjanak innen!!! Mert ha az előző neveimet említeném tudnál róla! Kibővítve te kapod a 200000ft-ot a munkádért tehát megdolgozni is neked kell érte!
  Ami meg a lakosság véleménye? hát inkább nem mondok semmit!
  A programok amugy meg jónak igérkeznek,csak miből megy el az a sok ott lakó? Mikor júliustól jön a drágulás.
  És hát 3-400 ft-os söröket nagyon kevesen bírnak kifizetni!
  De "melegeket" azért már mégse!!!! Inkább akkor táncoljanak!!”
 • 8. magyarattila 2009. június 16. 14:16
  „Punkfesztivál.

  Ahogy BÁRMELYIK rendezvény, ez is természetesen megosztja az embereket. Zsigerből ellenzéstől harcos szimpátiáig megvan minden. Persze a kritika itt is az önkormányzatot éri: miért engedi, miért nem engedi...

  Konkrétan a punk fesztivál esetében is ez volt, akkor én azt mondtam, hogy ha nem hagyjuk azért szidnak minket, ha hagyjuk akkor azért. Voltak idősebb képviselők akik ellenezték, idén ők mondták elsők között, hogy a környéken lakóknak nincs kifogása ellene...

  Hogy máshol miért nem látták szívesen, nem tudom. Minden rendezvénynek több szinten és formában van közvetett és közvetlen hatása is, eddig nem érzékeltük, hogy a negatív hatások dominálnának. (De pl. a környékbeli boltosok, kocsmárosok sem, de persze ez csak az egyik hatásszint.)”
 • 7. magyarattila 2009. június 16. 14:03
  „Kedves Marcipán

  Egy nem is olyan kicsi tévedést hadd korrigáljak én is. Itt NEM választási kampány-rendezvényekről beszélünk...

  Se punk fesztivált, se Hany Istókot, se néptánctábort, se Szent Iván Éji Varázst, se Mediawave-t nem azért szervez ebben a városban senki, mert ezzel az önkormányzati képviselői munkáját akarja kiteljesíteni. Ha valaki azt hiszi, hogy az önkormányzat vagy a képviselők feladata a szórakoztatás és ezért pénzt is kapnak, az téved. Talán inkább úgy fogalmaznék, hogy azok akik amúgy is aktívan vesznek rész kisebb nagyobb közösségek munkájában, azok előbb éreznek magukban "kurázsit" a települési közösség életének irányításában való részvételre is.

  Nem hiszem, hogy kell anonim módon is érdeklődnöm, sok negatív vélemény eljut így is hozzám... Sok esetben hasonló tévedésekkel tűzdelve mint a Te esetedben. Nagyon ritka viszont az olyan, amikor valaki nem csak fanyalog, kritizál netalántán ócsárol és gyaláz, hanem mond valami használhatót is, netalántán felajánlja a segítségét. Talán megérted, hogy ez utóbbi a fontosabb mindenki számára, aki valamin dolgozik.

  Ha pedig az én ´anonim´ véleményemre vagy kíváncsi, akkor elárulom, hogy baromira nem vagyok elégedett sem azzal, amit meg tudunk valósítani, sem azzal ahogy meg tudjuk valósítani... Pedig dolgozunk eleget jópáran, hidd el. Ha pedig gondolatban felveszem a sok-sok kritikus által elfoglalt rendkívül kényelmes pozíciót, akkor nyugodtan dünnyöghetek én is azon, hogy hiába van párezer forintom arra, hogy egyszer mondjuk egy jó kis blues fesztiválon sörözgessek a barátaimmal Kapuváron, de a kutya nem szervez nekem ilyet... Kit szidjak?

  Ha esetleg mégis a segítő kritikusokhoz szeretnél csatlakozni, gondolom tudod hol keress...

  Üdv
  Magyar Attila”
 • 6. Rézfejű 2009. június 16. 12:29
  „A punk fesztivál igenis jó! Egy baj van vele, hogy rövid. Jövőre még több zenekarral, egész hetesre kellene szervezni!”
 • 5. Marcipán 2009. június 16. 12:15
  „Szevasz Attila!

  Egy apróságról ne feledkezz el,ti indultok a választásokon mert úgy érizitek van bennetek "kurázsi," tehetség .
  Nem gondolom,hogy ötletetek kéne adnom netán,szervezzek programokat ,ezekért ti kaptok fizetést.....
  De tudod mit a kapuvári programokkal kapcsoltaban javaslom anoním módodn probálj érkedlödi mi a vélemyénye az emberknek, meglepödél............
  A punk fesztről meg csak annyit nem biztos,hogy öregbíti a város hírnevét egy olyan feszt amit másol nem látnak szívesen , a velejáró napokig tartó elvislehtelen éjszakai hangzavaról nem is beszélve.”
 • 4. magyarattila 2009. június 16. 07:14
  „Szia Marcipán

  :) :) Pedig pont az kellene, hogy ötleteket adj, sőt, esetleg dolgozz is azok megvalósulásán.
  Te magad is és azok is, akik mindig mindennel elégedetlenek.

  Azt mondani, hogy ez is sz*r meg az is sz*r, a lehető legkönnyebb. Kérdés, hogy helyette fel tud e mutatni valamit a kritikus, amire nem kell azt mondani, hogy no lám, ez is ugyanolyan sz*r.

  Ha meg neked pont egy melegfelvonulás hiányzik, hát nosza, szervezd meg :) :) :) :) :)”
 • 3. Marcipán 2009. június 15. 21:24
  „Ez ám a változatosság ,:)))) lesz néptánc,és néptánc ,és igen ne feletkezzünk meg az idei év nagy újdonságáról a néptáncról:)))))))))))))))))))
  Na lesz Punk feszt ,ezekhez már csak egy melegfelvonulás hiányzik,de csitt miket írok ,nem akarok öteleteket adni ,mert még a végén azt is csinálnak:))”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balázska szívével reményt kapott Brandon

Budapest - A csornai termálban, tragikus körülmények között elhunyt kisfiú, Balázska szíve mentette… Tovább olvasom