Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Fesztivál a böllérmájnak és Hany Istóknak

A Kapuvári Civil Fórum készíti a város jövő évi rendezvénynaptárát. A már jól bevált rendezvényekkel várják a látogatókat. A városban turisztikai iroda nyílik.

Az önkormányzati választások után új vezetővel, ám a régi tagsággal állt fel a Kapuvári Civil Fórum. A város amatőr csoportjait, alapítványait és civil szervezeteit tömörítő szervezet vezetésére Mészárosné Pölöskei Ritát kérte fel Hámori György polgármester. A jelenlegi testületbe a Kapuvárért Egyesület színeiben bejutott képviselő a mihályi polgármesteri széket elnyert Csitei Gábort váltotta fel.

Az új vezető a minap megtartott fórumon hangsúlyozta, Kapuvár jövő évi rendezvényeinek tervezésekor nemcsak a helyiekre, hanem a turistákra is figyelnek. Az évek óta bejáratott és sikeres programjaikat megtartják. Így jövőre ismét lesz tereprali, Sás utcai fesztivál, búcsú és Hany Istók Fesztivál is.

Rendezvények 2011-ben – A hagyományos gazdafesztivál is szerepel a programban.
Rendezvények 2011-ben – A hagyományos gazdafesztivál is szerepel a programban.

A füzet formájában is kiadni tervezett rendezvénynaptár azonban számos újdonságot is tartalmaz. Így februárban Böllérmájfesztivált terveznek a városban, több zenei tehetségkutató rendezvényre számíthatnak a kapuváriak, lesz szilveszteri party és zenei koncert is. Utóbbi, a Hang-Tér-Kép Egyesület által, április és szeptember közé szervezett koncertsorozat teljesen új helyszínen, a kis Várgödörben. A jövő évben sem maradnak el a város lovasprogramjai, így a Szent Anna-napi lovasnapok, a pünkösdi lovaskirály-választás vagy akár a házhelyi vágta sem. A szervezők nem hagyták ki a tervezetből az augusztus 20-i gartai ünnepséget és a nyári gazdafesztivált sem.

A civil fórum találkozóján a legfontosabb téma azonban a helyi Anna-napi búcsú volt. A civil szervezetek szándéka szerint, az elmúlt évek tapasztalataira építve, a rendezvény visszakerül a város központjába, várhatóan a Gesztenye sorra. A fórumon döntés született a rendezvénynaptár füzet formájában történő, mielőbbi kiadásáról és terjesztéséről is. A füzet megjelenik majd a jelenleg kialakítás alatt lévő turisztikai irodában is az egykori műszaki bolt helyén, a Fő téren.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarokat várnak, a külföldieket elfogadják Rábcakapin

Rábcakapi lélekszáma az utóbbi években állandósult. A külföldiek között továbbra is népszerű a… Tovább olvasom