Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Feszített büdzsé lesz jövőre is Kapuváron

Várhatóan a jövő évi kapuvári büdzsé is az idei feszített költségvetéshez lesz hasonló. A város vezetése a 2013-as fejlesztéseket fejezné be, a továbbiakban pedig a saját intézmények fejlesztésére szerezne ismét pályázati forrásokat.
– Várhatóan a 2014. év gazdálkodása is feszített keretek között zajlik – kezdte a kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén a jövő évi büdzsé koncepciójának tárgyalását Hámori György kapuvári polgármester. Hozzátette: az előzetes becslések alapján az egyes feladatokra kapott, az idén bevezetett, úgynevezett feladatfinanszírozás jövőre sem fedezi a felmerülő minimális költségeket sem. Megjegyzendő: az idei feladatfinanszírozás mintegy 56 milliós pótlólagos kiegészítésre szorul.

– Továbbra is feladatunk marad az állam által fenntartott oktatási intézmények dologi kiadásainak finanszírozása, illetve az épületek állagának megóvása – hangoztatta a polgármester. Az oktatási intézményekkel kapcsolatban megjegyezte: a jövő évi, szigorúan csak pályázatból megvalósítható fejlesztések középpontjában is az oktatási intézmények állnak.

– Már beadott pályázataink vannak, többek közt a Széchenyi-iskola felújítására, valamint a gartai és lakótelepi óvodák fejlesztésére – mondta Hámori György. Hozzátette: a jövő évi büdzsé koncepciójában szerepel az idei beruházások befejezése, melyek közt úgyszintén saját intézményi, a helyi bölcsőde fejlesztése áll első helyen.

Az előbbiekből is kitűnik, hogy a kötelező feladatok ellátásán túl saját forrásainkból elég szűkös keret marad a nem kötelező feladatok ellátására. A következő évre azonban adóemelést nem javaslunk, hiszen a lakosság terhei véleményünk szerint tovább nem növelhetők – jelentette ki a polgármester.

Ezek mellett a testületnek javasolta a civil szervezetek támogatásának idei szintű fenntartását, hiszen a város társadalmi életében jelentős feladatot töltenek be. Ugyancsak folytatódik az elmúlt években jól kialakult, a lakosság közreműködését is igénylő járdaépítési program is.

– A szociális ellátásokban az idén bevezetett változtatásokat jövőre is életben tartjuk, így többek közt a jogosultságokat szigorúbban ellenőrizzük – jegyezte meg Hámori György. Kiemelt feladatnak tartja, hogy a helyi költségvetés kinnlevőségeit jövőre szigorúbban hajtsák be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyűlnek a csornai színjátszós emlékek

Szalay Balázs gyűjti a csornai amatőr színjátszással kapcsolatos emlékeket. Tovább olvasom