Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Fények, függönyök, padlók támogatásból

Pályázatból kap új külsőt és világítást a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ nagyszínpada. Az intézményen nemrégiben külső korszerűsítési munkákat is végeztek.


Közel nyolcmillió forintos pályázati forrásból újítják fel a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ (RMK) nagyszínpadát.

A 600 millió forintos városközponti átépítés során már teljesen felújították a korábban elhanyagolt művelődési központot. Rendbe tették a tetőt, a homlokzatot, a vizesblokkokat és többek közt a nyílászárókat is kicserélték. Ám az épület nagytermére ebből a forrásból nem jutott pénz. A városháza ezért pályázott a színházterem felújítására is: 7,7 millió forintot kaptak, melyhez 27 százaléknyi önrészt tesz hozzá a város.

Már az új színpadon táncoltak a Moovement Dance Scool táncosai.
Már az új színpadon táncoltak a Moovement Dance Scool táncosai.

Az összeg egy részét már el is költötték. A színpad új padozatot kapott, a színházterem egy részét és a gépészeti berendezéseket újrafestették. A felújított színpadot az elmúlt hétvégén már birtokba is vette a művelődési központ „házi" tánccsoportja, a Moovement Dance Scool egy nemzetközi táncfesztivál keretében.

Vertetics István, a városháza városfejlesztési irodájának vezetője elmondta: új fénytechnikát is kap az intézmény. Ennek közbeszerzési eljárása folyamatban van, a munkákat várhatóan július közepéig be is fejezik.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredményes diákok

A Hunyadi-iskola diákjai idén is kiemelkedő eredményeket értek el pedagógiából és pszichológiából a szakmai érettségi tárgyak országos versenyén. Tovább olvasom