Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Fennakadás, torlódás a felújítás miatt

Forgalmi fennakadásokkal, hosszú várakozásokkal kezdődött el a 86-os főút Csorna és Mosonmagyaróvár közti felújítása. Egy vasúti átjáró átépítése miatt torlódtak a járművek Maglócánál.

A Teerag-Asdag Kft. megkezdte a 86-os főút Csorna és Mosonmagyaróvár közti szakaszának felújítását. Elsők között a Maglóca melletti vasúti átjárót építik át, nem kis fennakadást okozva a közlekedésben. Az elmúlt napokban északi irányban sokszor Bősárkányig ért a járműsor.

A beruházás során 11,5 tonnás tengelyterhelésre erősítik meg a 86-os burkolatát. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) írta ki a pályázatot a közel kétmilliárd forintos munkára. Várhatóan 2011 végére fejeződik be az építkezés. Három kilométeren teljes burkolatcserét végeznek. Építenek öt forgalomcsillapító szigetet, egy csomópontot és korszerűsítenek két hidat. Átépítenek huszonkét buszöblöt és létesítenek egy jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet is.

A járművek ideiglenes vasúti átjárón közlekedhettek a 86-os főúton. A forgalmat egy sávon engedték, hosszan torlódott fel a sor.
A járművek ideiglenes vasúti átjárón közlekedhettek a 86-os főúton. A forgalmat egy sávon engedték, hosszan torlódott fel a sor.

A maglócai átjárót a vasúttársasággal együttműködve építi át a kivitelező. A pár napos munka idején ideiglenes átjárót alakítottak ki, melyen azonban csak egy sávban haladhatott a forgalom. Ottjártunkkor Csorna felől huszonhárom kamion várta a sorban, hogy átjuthasson. Nagyobb forgalom mellett volt, aki fél-háromnegyed órát is várakozott a főúton. A felújítás során nyilván lesznek még hasonló fennakadások, amikor az arra járók türelmére lesz szükség. Ez is azt bizonyítja, hogy a forgalmi helyzet tarthatatlan már ezen a szakaszon. A kivitelező cég főmérnöke az ígérte, mára befejezik az átjárói munkákat és a helyzet rendeződik.

Olvasóink írták

 • 12. pancser 2009. november 13. 22:33
  „Figyu! Itt nem csak a csornai képviselőkről van szó, hanem mindazokról akik Rajkától a horvát határig illetékesek. Bár Szhely környékén sok minden történt, de még bőven vannak települések, Vasban is, meg megyénkben is ahol szörnyű a helyzet. Az, hogy a 86-os úttal mi lesz az nem csak a magyarok ügye. Magyarul lehetne keresni megoldást európai szinten, csak hajtani kéne valakiknek.”
 • 11. Goldman 2009. november 13. 16:57
  „ladiszlo: már bocsi, de pancsernak van igaza. Maga a tüntetés kevés...számon kell őket kérni mit tesznek ezeknek a megvalósításában és szó szerint b*sztatni, serkenteni kell őket, mert különben megalszik a szájukban a tej.”
 • 10. ladiszlo 2009. november 13. 16:39
  „9
  Azt gondolom te itt valamit nem értessz!!!! Sajnos a képviselőink csak erre a produkcióra képesek!!!!
  Áder Jancsi,Turi Gyuri meg a többi bólogató mehet oda ahova nagyon sokan gondolják,de egyet azért kérnénk,vissza NE jöjjenek.”
 • 9. pancser 2009. november 13. 14:15
  „Az semmiképpen sem lehet, kívéve,csak ha a levegőben viszik vagy eldózerolják a belvárost. Megjegyzem, a dolgot vegyük komolyan, igenis csesztetni kell a képviselőket, van néhány az űt mellett, autópályáért. Ezt a kérdést nem lehet megkerülni, minden más toldozgatás-foltozgatás. Pályázzon, lobbyzzon a magyar képviselet Brüsszelnél ne csak csajozzanak szabad idejükben mint Laci bika!”
 • 8. kackac 2009. november 13. 11:15
  „Vazze Pancser, ne adj tippeket!
  Még az autópálya is Csorna belvárosán fog keresztülmenni!”
 • 7. pancser 2009. november 13. 09:34
  „Sokat járok arra, de ha lehet elkerülöm. Már Kapuvárra is Ausztriának megyek, meg Szhelynek is. Nem a kamionokat kell szidni, hanem azt az országot, amely úgy épít metrót, hogy lassan a többlet költségéből az egyész 86-os út autópályává lenne alakítható. Mert a megoldás ez. Kérdezzük már meg a képviselőket, miért nem lehet közösségi pénzt szerezni a Rajka- Horvátország közötti autópálya mielőbbi megépítéséhez? Ez azt hiszem a visegrádiak, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Magyarország közös érdeke.”
 • 6. Goldman 2009. november 12. 08:43
  „Folytatva.....szerintem azt az utat úgy fogjuk látni egy jó darabig.
  Viszont: felhívnám a mosonmagyaróvári közútkezelő figyelmét a bősárkányban található kátyúkra....hátha az útellenőrző kocsis -amelyik tegnap arra járt- figyelmét elkerülte ez a tény, valamint arra is, hogy az útburkolati jeleket időszerű lenne átfesteni még a köd megérkezése előtt, mert akkor sokan úgy járnak, mint hokiel”
 • 5. kizitus 2009. november 12. 07:51
  „Csak egy kérdés: Az elkerülő, amin a kamionok jártak, azt rendbe fogja hozni a Teerag-Asdag Kft. és a lekopott útjelzést kijavítja vagy marad a mostani állapotban. Tegnap este volt szerencsém megnézni és katasztrófális a helyzet. Ott egy nagyon jó út volt, jobb mint ami Acsalag felé megy. Ismét tönkre tettek valamit.”
 • 4. hokiel 2009. november 12. 06:19
  „Tegnap volt szerencsém 1 órát álni ennél az átjárónál, ahol az úthenger folymatosan készenlétben állt, mert a kamionok ott is szétnyomták az elkerülő kavicsutat. Nekem alacsony autóm van és már felcsapott az aljára a kő. Ezt az országot a kamionok teszik tönkre. Múltkor Hegyfalutól este esőben jöttem Csornáig, egy halálfélelemben, és csak sejtettem az utat, mert a kamionok kiverték a szememet. És építik az Enese elkerülőt, ehhez én is csak gratulálni tudok...”
 • 3. ladiszlo 2009. november 11. 21:23
  „Az biztos RENGETEG a kamion,,és persze ez mind keresztül dübörög Csornán.Ennek ellenére az első elkerülőt Enesénél építik. Szép volt ÁDER,,Szép volt TURI.”
 • 2. MacGyver 2009. november 11. 21:03
  „Csak érdekesség.. 86-os út Csorna - Szombathely 74km-es szakaszán 3/4 - 1 órás út alatt, 150-160 db kamion dübörög a szembe jövővel.. Nem egyedi eset, már többször többen is megszámolták..”
 • 1. Goldman 2009. november 11. 20:44
  „Nos:
  1, A cikk megjelenésekor már állítólag befejeződött. Délután 3-ra igérték az átadást.
  2,A járművek nem Maglócánál, hanem Csatárimajornál torlódtak.
  3, Tegnap kamionszámlálás történt: 93 db várakozott a vasúti átjáró és Bősárkány iskola között
  4, Az a vasúti átjáró amin a járművek áthaladtak az nem ideiglenes. az OTT volt! A vasúti pályával párhuzamosan alakítottak ki egy ideiglenes utat. Különbség....
  5, Kihez lehet fordulni kártérítés ügyben amit a szélvédőkre és a festésben okoztak az ideiglenes murva út miatt?
  6, Mi a francnak csinálták meg ha tavasznál hamarabb nem kezdenek az útépítésbe? Ja, ez is egy forgalomcsillapító fekvőrendőr lesz.
  Folyt. köv....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetlen embert érdekelt a városfejlesztés

Egyetlen helybeli érdeklődő részvételével ugyan, de lakossági fórumot tartottak Csornán; pedig 631… Tovább olvasom