Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Fémmegmunkáló és széltorony épül

Vélhetően jó hír a csornaiaknak, hogy belátható időn belül új munkahelyek létesülnek a városban, ahol négy cég kíván letelepedni a közeljövőben.

Csornán „megmozdult" valami a befektetések terén, hisz négy cég jelezte beruházási szándékát a városban. Sőt, egyikük meg is kezdte a munkát. A részletekről Turi György polgármestert kérdeztük.

– Idén megérkeztek az első befektetők a városba – mondta Turi György. – Arról már a Kisalföld is beszámolt, hogy a Vill-Korr Kft. beruházásában szélturbina épül Csornán. Erről tavaly decemberben írtuk alá a szerződést és még ebben a hónapban felállítják a tornyot. – A befektető megegyezett az ottani földtulajdonossal négy hektár megvásárlásáról. Itt előreláthatólag húsz embert foglalkoztatnak.

Jelentős előrelépés történt a biogázüzem megvalósítása terén is, amit egy szegedi székhelyű cég fog felépíteni a szennyvíztelep mellett.
Ez több szempontból is előnyös lesz Csorna számára: főként a munkahelyteremtés miatt, emellett mezőgazdasági és malomipari melléktermékeket használnak fel. Tárgyalások folynak arról is, hogy a szennyvíziszapot is hasznosítják majd. Turi György – folytatva a felsorolást – elmondta, hogy egy elektronikai hulladékfeldolgozó cég 1,4 hektáros területet vásárolt az önkormányzattól az ipari parkban. Az üzemben az előzetes számítások szerint mintegy tizenöt embert alkalmaznak. Szintén az ipari park területén – az önkormányzat közvetítésével – folyamatbjan van egy összesen 7900 négyzetméteres terület értékesítése. Az eladó három magánszemély, a vevő egy csornai vállalkozó, aki 40 dolgozóval fémmegmunkáló üzemet szándékozik létesíteni.

– Reális esély van arra, hogy ezek a beruházások belátható időn belül megvalósulnak – tette hozzá a polgármester, aki arról is szólt, hogy az önkormányzat tárgyalásokat kezdett a Báránytilos elnevezésű településrészben lévő ingatlanok tulajdonosaival a terület megvásárlásáról, ahol ötven házhely kialakítását tervezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A karnagy, Borax és a többiek

A negyvenöt éves fennállás ünneplésére készül Kapuvár Város Fúvószenekara. Ez alkalomból… Tovább olvasom