Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Felvonulással szülestésnapoztak

Százharminc éves idén a csornai önkéntes tűzoltó-egyesület. Az elődök emléke előtt szombaton tisztelegtek ünnepeléssel, felvonulással, kulturális rendezvényekkel.
Az önkéntes tűzoltók ünnepeltek a hétvégén Csornán. Egyesületük megalakulásának 130. évfordulóját ülték. Korhű jelmezes felvonulással mutatták be technikájuk százharminc éves fejlődését a városban és megkoszorúzták az elődök tiszteletére állított emléktáblát.

A tűzoltók felvonuláson mutatták be technikájuk fejlődését.
A tűzoltók felvonuláson mutatták be technikájuk fejlődését.

A korabeli csornai tudósítások szerint 1882-ben a közösségért tenni akaró polgárok alakították meg a Csornai Önkéntes Tűzoltó Egyletet. A szervezet elnöke Lackner Ambró premontrei házgondnok, a prépostsági uradalmak jószágkormányzója lett. A megalakulás után 1891. június 14. volt fontos nap az önkéntesek életében. Sugár Sándor, az Esterházy-uradalmak bérlője ekkor vásárolt 20 forint lefizetésével alapító tagságot és lett az egyesület elnöke. Anyagilag is támogatta a szervezetet, fejlesztette felszerelésüket. Ettől kezdve lett a csornai tűzoltók munkája még szervezettebb.

A tűzoltók és a város civil szervezetei szombaton főzőversennyel és különböző kulturális programokkal tették emlékezetesebbé a jeles napot, amelyen az egyesület tagjai emléklapot és emlékérmet vehettek át.

Olvasóink írták

  • 1. potyesz 2012. szeptember 17. 20:14
    „Gratulálunk a rendezvényhez ,jó volt látni a vannak még össze tartó kis csapatok .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Répcelak tarolt Csermajorban

Idén sokadszorra a megyei közgyűlés intézményében, a csermajori tejipari iskolában tartották a… Tovább olvasom