Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Felújították a templom tetőzetét

A hívek adományából újították fel a magyarkeresztúri evangélikus templom tetőszerkezetét.
Helybeli és a faluból elszármazott hívek adományaiból tették rendbe Magyarkeresztúron az evangélikus templom tetőzetét. A 800 ezer forintos beruházáshoz hozzájárult az evangélikus egyház is, sőt, névtelen adakozó is akadt. Kovács Imre, a gyülekezet gondnoka most a belső felújításon gondolkodik.

– 300 ezer forintunk volt, amikor elterveztük a beruházást – tájékoztatta a Kisalföldet Kovács Imre. – A hívek segítségét kértük és mind a falubeliek, mind az elszármazottak meghallgatták felhívásunkat.
„ Nem gondoltam volna, hogy ennyi jó szándékú és önzetlen ember támogatja ügyünket. Az evangélikus egyház a templomépítő segélyalapból 200 ezer forintot utalt át a magyarkeresztúri templomra."
Kovács Imre elmondása szerint volt olyan adakozó, aki névtelenül küldött pénzt.

– Nincs rokoni kötődése a falunkhoz, mégis azt írta, hogy lakóhelyén ő is evangélikus presbiter, ezért úgy gondolta, segít nekünk – jegyezte meg a gyülekezeti gondnok. Az összegyűlt pénzből lecserélték a tetőzet lécezetét és új cserépborítást kapott a templom. Korábban átfestették a tornyot is, az ereszcsatorna felszerelését tavasszal kezdik. Erre a munkára szintén félretették a pénzt a magyarkeresztúri evangélikusok.
– Ráfért a felújítás az épületre, hiszen az elmúlt negyven évben komolyabb ráfordítás nem volt. Szükség lenne a belső restaurálásra is, de erre egyelőre nem futja. A lényeg az, hogy most már a beázás megszűnt, hiszen a falban ez komoly károkat okozott eddig – tette hozzá Kovács Imre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már márciusi állapotban az almafák

Az időjárás az elmúlt hetekben kedvezően alakult, voltak hűvösebb éjszakák és a nappali hőmérséklet sem melegedett fel túlzottan. Úgy is mondhatnám, egy kicsit „fékezett” a természet, nem haladt sokat előre az almák, körték fejlődése – vázolta a helyzetet Horváth László. – A körtéknél a pikkelylevelek kezdenek megnyílni, azaz az életfolyamatok működnek. Tovább olvasom