Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Felújították a sportöltözőt

A hétvégén adták át a Bágyogszováti Sportegyesület állami, önkormányzati és társadalmi segítséggel felújított, korszerűsített öltözőjét. A beruházás kétmillió forintba került.
Vasárnap, a bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt ünnepélyes keretek között adták át Bágyogszováton a sportegyesület nemrégiben felújított sportöltözőjét. A munkálatok költségeit a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium pályázatán nyert 1,3 millió forintból, az önkormányzat, illetve a helyi vállalkozók, magánszemélyek által felajánlott támogatásból fedezték, a társadalmi munka értéke 300 ezer forint volt.

Az ünnepélyes avatón Horváth Cs. Attila, a megyei labdarúgó-szövetség elnöke (aki korábban egy ideig a helyi futballcsapat szakmai munkáját is irányította) köszöntőjében arról beszélt, hogy a Rábaközben nem a bágyogszováti az első hasonló beruházás, hiszen a közelmúltban Kónyban adtak át sportlétesítményt, Egyeden pályát és öltözőt építettek, Kisfaludon és Szanyban pedig felújították az épületet.

– Állami segítséggel és közös összefogással ilyen csodákra képes a futball, hiszen manapság már nehéz a gyerekekkel, fiatalokkal úgy megszerettetni a sportot, hogy nem megfelelő körülmények várják őket. Ez most Bágyogszováton megvalósult, mert a faluban szeretik a futballt – jegyezte meg a megyei elnök és a szövetség nevében egy focilabdát ajándékozott a sportegyesületnek.

Takács Csaba, bágyogszováti polgármester az öltöző történetét ismertette. Eszerint az épületet 1983-ban emelték, akkor is közösségi összefogással, megyei vállalatok segítségével és a helyiek társadalmi munkájával. A most megszépült létesítménybe bevezették a gázt, a villanybojlereket gázüzeműre cserélték, fűthetők lettek az öltöző- és fürdőhelyiségek, elvégezték az épület akadálymentesítését, kicserélték a belső nyílászárókat és kívül-belül tatarozták a falakat.

A polgármester beszéde végén köszönetet mondott mindenkinek, aki valamilyen formában támogatta a kivitelezést, majd Horváth Tiborral, az egyesület elnökével emléktárgyat és oklevelet adott át az adományozóknak. A felújított öltözőt Csík Miklós kanonok, bágyogszováti plébános áldotta meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javulást várnak az ágazatban a rábaközi gazdák

A mennyiséggel nem, de a felvásárlási árakkal gondjaik vannak idén a mezőgazdasági termelőknek.… Tovább olvasom