Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Felújítják a szili iskolaépületet

Csaknem ötvenmillió forintos beruházás vette kezdetét a hét első napján Szilban a Dózsa Utcai Általános Iskolában.
Felújítják és egy újabb szint ráépítésével bővítik a szili általános iskola Dózsa utcai épületegyüttesének egyik szárnyát. A kivitelezés költségei megközelítik az ötvenmillió forintot.

– Az elmúlt évben harmincnyolcmillió forintot nyertünk a Terület- és Régiófejlesztési Célelőirányzat (TRFC) pályázaton – mondta Lengyel Lajos polgármester. – A megnyert összegből egymillió forintot tavaly kaptunk, húszmillióhoz idén, tizenhétmillió forinthoz jövőre juthatunk hozzá. Azért, hogy ebben az évben megvalósulhasson a beruházás, az önkormányzat hitelt vesz fel. A felújítás és bővítés költségei eredetileg elérték volna az 55 millió forintot, ám némi műszakitartalom-módosítással az összeget 47,5 millió forintra sikerült csökkenteni.

A falu vezetője szerint a felújítást az indokolja, hogy az 1959-ben elkészült épület állaga mostanra eléggé leromlott. A bővítés pedig azért lesz előnyös, mert az után megszűnhet a Város utcai iskola, ahol jelenleg az alsósok tanulnak. Az új emeleti részben három tantermet, tantestületi irodát, vizesblokkot alakítanak ki. A földszinten tágas ebédlő és melegítőkonyha lesz, utóbbit a későbbiek során főzőkonyhává alakíthatják.

A kivitelezés hétfőn kezdődött a tetőzet bontásával. A háromfordulós közbeszerzési eljárás győztese a csornai Danép kft. lett. A munkák befejezésének határideje augusztus 15-e, tehát a következő tanév kezdetére elkészül az épület.

Lengyel Lajos közölte: a Város utcai épületet valamilyen közösségi célra kívánják hasznosítani. Például megfelelő átalakítás után akár idősek otthona is lehetne benne.

Náray Lajosné iskolaigazgató örül, hogy megkezdődött a kivitelezés és az új tanévben már az alsó és felső tagozatosok azonos, szép környezetben tanulhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csorna, a harmincöt éves város

Csorna júniusban ünnepli várossá avatásának harmincötödik évfordulóját. 1971-ben avatták várossá. Tovább olvasom