Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Felújítják a sportöltözőt és környékét

Babót - Közel ötmillió forintot költ a sportöltöző és a temető fejlesztéseire az önkormányzat. Az építkezések forrásait saját költségvetésükből teremtették elő. Idén folytatják az utak, járdák javítását.
– A helyi temető kápolnája elé terveztettünk egy előtetőt, melynek építését épp a napokban fejezték be – mondta lapunknak Molnár János polgármester. A koporsót, a temető papot és a rokonságot megvédeni hivatott építmény alig két és fél hét alatt készült el, másfél milliós költségét a helyi büdzséből fedezték.

– A fejlesztések nem álltak meg a faluban, a sportpálya öltözőjének komplett felújítása már tart – mondta a polgármester. A külső renoválás mellett a vizesblokkokat is felújítják, valamint rendbe teszik az öltöző környékét és új járdát is építenek. A munkák több mint hárommilliós költségét szintén saját forrásokból fedezik és a felújított épület átadását az úgynevezett „Tordosa-kupára" (április 29.) időzítik.

A sportöltöző felújítását a falunapra befejezik.
A sportöltöző felújítását a falunapra befejezik.

Utóbbi munkára már öt éve pályázunk, de ez idáig sikertelenül, ezért döntött a testület a saját források felhasználásáról – tette hozzá Molnár János.

Egyéb helybéli felújításokra sem várnak a támogatások esetleges megítélésére. A polgármester a Kisalföldnek elmondta, idén folytatják a babóti utak portalanítását, melyhez jelenleg az árajánlatokat várják. Járdaépítést és óvodafelújítást is terveznek, ez utóbbira azonban már pályázati pénzeket várnak.

A település százegymillió forintos költségvetéséből ebben az évben összesen tizenöt-tizenhat millió forintot szánnak fejlesztésre. Ennek keretében még egy urnafal építését is elhatározták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civil kezdeményezés

Több mint harmincan fogadták el a bágyogszováti önkormányzat és a Bágyogszovátért Egyesület hívását… Tovább olvasom