Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Felújítják a közintézményeket

Enesén folytatódik a közintézmények rendbetétele, az orvosi rendelőt nyolcmillióból szépítették meg.
Mesterházy József
Az enesei önkormányzat képviselő-testülete programjába foglalta a közintézmények felújítását. Az elmúlt három évben megszépült a kultúrház, az óvoda, a régi iskola és a munkának nincs még vége Enesén.

– Idén az orvosi rendelő felújítására adtunk be pályázatot – közölte Mesterházy József polgármester. – Sajnos a remélt ötmillió forint helyett csak hármat kaptunk, de annak is örülünk. A felújítás összköltsége meghaladja a nyolcmillió forintot, így több mint ötmilliót saját forrásból biztosítottunk.

Mesterházy József elmondta: az épület tetőzetén a palát cserépre cserélték, műanyag nyílászárókat építettek be, a rendelőben és a csecsemőgondozóban új járólapokat raktak le, s megszépült a homlokzat is.

– A temető rendbetételét már az elmúlt években megkezdtük – fűzte hozzá a falu vezetője.

– Új szeméttárolót építettünk és két kutat is elhelyeztünk a sírkertben. Azonkívül kétszáz négyzetméteres területen díszburkolat készült. Az elvégzett munkák összértéke megközelíti a hárommillió forintot.
A polgármester beszámolt arról is, hogy az anyagi lehetőségek függvényében folytatni kívánják a temetőben a felújítást. A következő ütemben a ravatalozóépület renoválása kerül sorra, amely másfél millió forintba kerül. Tervezik továbbá egy hangosítóberendezés beszerzését, és szükség lenne illemhely elhelyezésére is.

Mesterházy Józseftől megtudtuk azt is, hogy Hódmezővásárhely felhívására Enese is csatlakozik azon települések sorába, amelyek tiszteletbeli állampolgárrá fogadják azon határokon kívül élő magyarokat, akik ezt kérik. A csatlakozásról a képviselő-testület dönt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áram nélkül nincs szűrés

Mérgesen elmaradt, Rábaszentmihályon 2,5 órával később kezdődött a tüdőszűrés a minap. A falvak körjegyzője szerint az E.ON felelőtlen magatartása miatt hiúsult meg a preventív vizsgálat, mert csak hosszas telefonálgatás után tudták elérni a bekötést. Az áramszolgáltató most az érintett települések elnézését kéri és ígéri: az újabb tüdőszűrés áramszükségletét ingyen biztosítja. Tovább olvasom